Prijemni.rs
Maturang
  • Dragana Vukajlović - IT preduzetnica


Dragana Vukajlović - IT preduzetnica

Dragana Vukajlović je rođena u Beogradu. Završila je VI Beogradsku gimnaziju, a zatim nastavila studije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva, smer Elektronsko poslovanje. Odmah nakon dimplomiranja počela je da radi u srpskom Internet pretraživaču Pogodak gde je i započela svoju IT karijeru. Nakon toga radila je u još dve IT firme, a u međuvremenu postala suvlasnik sajtova Tračara.com, Blejač.com i Igre-igrice.rs. Završila je NLP Business Practitioner. Predavač je u UNS-ovoj školi Web Novinar. Instruktor je Razvoja pokreta, vežbi utemeljenih na istočnjačkim principima.

Šta ste studirali?

Visoka škola elektrotehnike i računarstva u Beogradu, smer Elektronsko poslovanje.


Čemu su Vas studije naučile i koliko Vam je to značilo za karijeru?

Značilo mi je što sam imala mogućnost da još u toku studija radim na određenim projektima kod nekih profesora, što mi je bila dobra osnova za kasnije zaposlenje.


Kako ste našli svoj prvi posao i čime ste se bavili na početku Vaše karijere?

Dok sam studirala, radila sam poslove koji nisu bili iz oblasti kojom se danas bavim, ali su mi pomogli da shvatim koliko znači kad imam svoj novac. U Pogodak sam došla na preporuku svog kolege sa fakulteta, sa kojim sam i radila na tom mestu.


Kada zapošljavate ljude, kakav profil osoba tražite?

Poštujem samo vredne ljude koji se ne plaše rada i učenja novih stvari. Osoba mora biti i odgovorna i, naravno, spremna da se uklopi u postojeći tim.


Koje veštine usavršavate i kako radite na sebi?

Po mom mišljenju, na sebi treba raditi stalno i to na svakom aspektu života. Bitno je pratiti dešavanja, posebno u vašoj oblasti poslovanja, čitati, ali je najbitnije komunicirati svakodnevno sa što više ljudi. Na taj način poboljšavate komunikaciju, povećavate svoje kontakte i sve vreme ste u priči. Naravno, pored toga uvek preporučujem da obavezno vežbate nešto kako biste napravili dobar balans u životu.


Preporučite nam knjige u svojoj oblasti rada, koje smatrate dobrim.


2011. godina