Prijemni.rs
Maturang
  • 10 savršenih poklona za studente


Studenti ili oni koji žele to da postanu su često zbunjeni novom situacijom i potrebno im je mnogo stvari. Evo par predloga kako da im pomognete u izboru ili par predloga za nekoga ko želi nešto lepo da pokloni. Bilo da je za rođendan, početak studija ili za neku drugu priliku – imamo za vas par predloga kako da im poklonima ulepšate život. Predlozi su raznoliki, tako da može za svakoga da se nađe ponešto:

1. Sveska za beleške - Nešto što je jednom studentu uvek potrebno za hvatanje beleški na fakultetu. Posebno su zgodni oni sa kalendarima, kako bi budući studenti mogli što bolje da se organizuju.

2. Torba ili ranac - Još jedna stvar koja je neophodna jednom studentu. U modi su takozvane poštarske torbe, u koje staje mnoštvo stvari i knjiga. Dolaze u obzir sve boje, ali su studentkinje ipak malo izbirljivije u odnosu na studente. Za njih, ove sezone su u trendu pastelne boje kao na primer zelena, roze, plava, žuta i bela

3. Guarana tablete - Već je kasno, kafu ste popili, a profesor „davi“ o nečem potpuno nezanimljivom. Treba vam nešto malo jače? Probajte guaranu, biljku iz prašuma Amazona, koja sadrži puno kofeina. Vrlo brzo počinje da deluje, a nema štetnog dejstva na vaš želudac. Znači savršen poklon za umorne studente.

4. Registratori i fascikle - Papiri su vam rasuti svuda po sobi, ništa ne možete da nađete, a hitno treba da krenete na fakultet? Fascikle i registratori su rešenje za ovakve situacije. Uvek ćete znati gde vam se šta nalazi i što je najvažnije moći ćete brzo sve da nađete. Možda ovo nije baš najupečatljiviji poklon, ali je, svakako, praktičan.

5. Laptop - Za budžet onoga koji poklanja ne baš idealan predlog, ali za budućeg studenta neophodno. Sa ovom „stvarčicom“ sve je mnogo lakše, brže i jednostavnije. Naravno, laptop služi ne samo za učenje, već i za zabavu. I što je najbolje može se svuda koristiti.

6. Kuvari za zdravu i pravilnu ishranu - Kao što svi znamo, zdrava ishrana je pola zdravlja, što se posebno odnosi na studente. Usled nedostatka vremena, pristupa studentskim menzama i postupnosti mnogi pribegavaju najlakšem načinu ishrane, a to je brza hrana. Nedostatak voća i povrća ne samo da dovodi do bolesti, nego i smanjene sposobnosti pamćenja i učenja. Zato opremite budućeg studenta ovakvom korisnom knjigom.

7. Karta za koncert - Kako bi se studenti malo i zabavili i opustili između ispitnih rokova možete im kupiti i karte za brojne koncerte. Nećete imati problema sa izborom koncerata u Beogradu, a u užem izboru mogu da se nađu i karte za Egzit u Novom Sadu.

8. Crna čokolada - Opšte je poznato da čokolada, pored toga što popravlja raspoloženje, pomaže i kod koncentracije, a samim tim i kod učenja. Mnogima je omiljena hrana još od detinjstva, tako da će im sigurno biti i omiljen poklon.

9. Kurs jezika - Značaj učenja jezika je višestruk, pogotovo za one koji planiraju da nastave studije ili odu na master u inostranstvo. Nema boljeg perioda za to, nego dok se studira. Možda na kursu sklopite i neka bitna poznanstva i prijateljstva, ko zna?

10.  L’Auberge Espagnole (The Spanish Apartment) - Ovaj film je lagana francuska komedija o životu studenata u Barseloni. Film nije najnovijeg datuma, ali je svakako zanimljiv, pogotovo onima koji planiraju da postanu Erasmus stipendisti. Opisuje život studenata koji žive skupa u jednom stanu, život pomalo haotičan, ali dinamičan.

Preuzeto sa sajta www.prijemniispiti.com


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: