Prijemni.rs
Maturang
  • 5 stavova uspešnih koji vode ka sreći


Sreću treba da posmatramo kao manufakturu, objavio je Success. Veoma je važno da shvatite šta je zapravo ono što vas čini srećnim. I ne samo vas, već i sve druge. Često smo u zabludi kada je sreća u pitanju. Ukoliko su uspešni vaš uzor, evo kakve stavove oni imaju i koji ih vode ka sreći.

Sreća

 

Vole i prihvataju sebe

Onoliko koliko cenite sebe je skala po kojoj treba i drugi da se postavljaju kada oni cene vas. Prvi korak da volite sebe jeste vođenje računa o vašem zdravlju. Uspešni ljudi shvataju koliko je unutrašnje zdravlje važno i da samo iz njega može poteći spoljašnja lepota. Mentalna i emocionalna dobrobit su veoma poznate teme za njih i važan faktor njihove sreće. Oni uče o sebi slušajući glas njihovog unutrašnjeg sveta. Zato su samopouzdani i ne dopuštaju da im sumnje usnište snove.

 

Ne putuju kroz vreme

Uspešni znaju da živeti u prošlosti samo vodi do toga da zažalite i osećate krivicu nad stvarima koje ne možete da promenite. Oni takođe znaju da ukoliko im je um u budućnosti oni sadašnjost moraju da stave na pauzu. Uspešni znaju da je jedini način da ostvare životne ciljeve i budu srećni, da se fokusiraju na sadašnji trenutak, jedini koji je u njihovoj kontroli. Svaki put kada odlazite u prošlost ili budućnost vi sebi uskraćujete mogućnost da stvarate nove uspomene.

 

Cene iskustvo više nego stvari

U današnjem svetu često možete da upadnete u zamku da stalno želite više i više. Materijalizam nas okružuje ali sreća neće doći od takvih stvari, ni od kola, telefona ili velike kuće. Uspešni takođe znaju da sreću neće doneti vaše zvanje ili potvrda od drugih. Sve to jednom izbledi i ostavi prazninu. Sreću oblikuju životna iskustva. Određena sećanja čine naš identitet i ne mogu se zameniti ničim kupovnim. Sreća je kada radimo ono što volimo i kada nas ne zanima mišljenje drugih niti rezultat.

 

Veoma su selektivni kada su kompanije u pitanju

Vremenom postajete ono čime ste okruženi. Korporacija u kojoj radite utiče na vaš stav i raspoloženje, na vaš stil života i ponašanje. Ukoliko je oko vas sve puno pozitivizma i ambicije ta atmosfera će se odraziti i na vas. Ukoliko je suprotno očekujte da budete nesrećni i neuspešni. Uspešni svoje vreme ne poklanjaju svakome i trude se da ga usmere na one koji ih inspirišu i nakon kojih su bolji i srećniji. Oni takođe izbegavaju negativne ljude i minimiziraju interakciju sa njima.

 

Uvek im je u glavi šira slika

Oni ne dozvoljavajuda im male i trivijalne stvari upropaštavaju život. Uspešni shvataju da ne mogu sve da kontrolišu i neće dozvoliti da išta okupira njihov um i skrene im misli sa mnogo ozbiljnijih stvari. Jasno im je koliko je važno da se ponekad odalje ili sednu i opuste se, kako bi stvari posmatrali iz druge perspektive.

 

Izvor: www.bizlife.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: