Prijemni.rs
Maturang
  • Deluje neverovatno, ali ove stvari radite pogrešno


O nekim stvarima nikada ne razmišljate jer su one osnova vašeg života, a ipak ih radite pogrešno. Loše navike nas zaista mogu ugroziti. Svakodnevne greške je veoma teško ili skoro nemoguće ispraviti, ali morate početi što pre.

Greške koje svaki dan pravimo

1. Disanje

Niko ne razmišlja o tome kako diše. To se jednostavno dešava, navodi Daili Entertainment. Promena disanja može poboljšati naše zdravlje, ali je potrebno vreme i strpljenje. Potrebno je da dišete stomakom, ali za detaljnije informacije postoje mnogi tekstovi o ovoj temi na internetu.

2. Pričanje

Verovatno ste svesni koliko se srpski jezik promenio i, nažalost, pokvario. Svesni ste da, ukoliko niste profesor, pravite mnoge greške u svakodnevnom govoru. Najpre akcentovanje reči, zatim stilske i gramatičke greške. Žargon i sleng su glavni kada je reč o poremećenom govoru.

3. Držanje

Ovo zaista može napraviti probleme na duže staze. Kičma je stub celog tela i kada ona nije u redu, što je veoma verovatno ako nepravilno sedite, ispaštaju i ostali organi. Veoma je bitno da ovu lošu naviku, kao što je pogrbljenost, promenite što pre. Uspravljeni ćete delovati zgodnije i odlučnije.

4. Pranje ruku

Znate i sami koliko lekari upozoravaju da je pranje ruku ključ higijene. Doduše složićete se da je dva minuta sa sapunom u toploj vodi bolje nego grip. Sapun morate utrljavati bar pola minuta oko zglobova, noktiju i između prstiju. Temeljno ih isperite i često menjajte peškir.

5. Vožnja

Budimo iskreni, svi pravimo prekršaje. Složićemo se da saobraćaj u našoj zemlji nije najbolje regulisan ali bezbednost je na prvom mestu. Koliko god da žurimo i koliko god smatrali da smo spretni i dobri vozači, tuđe živote i zdravlje uvek moramo imati na pameti. Ova loša navika može uticati na život.

6. Pranje zuba

Ovo je još jedna oblast u kojoj smo skloni da budemo žrtve navike. Veoma je važno da zube peremo svaki dan, više puta, i da koristimo konac i male četke. Stanje u vašim ustima se može odraziti na ostatak vašeg organizma. Setite se, zdravlje na usta ulazi.

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: