Prijemni.rs
Maturang
  • Digitalne biblioteke: Preuzmite e-knjige besplatno


Više ne morate da trošite novac na klasične knjige, od sada knjige, skripte, magazinske članke i različite tekstove možete jednostavno preuzeti s interneta na kompjutere, tablete ili pametne telefone. Evo nekoliko internet stranica koje omogućavaju besplatno preuzimanje knjiga u elektronskom obliku.

Project Gutenberg

Jednostavno preuzimanje knjiga s interneta bez registracije. Ova stranica ima kolekciju od preko 45 hiljada e-knjiga dostupnih u ePub, Kindle, HTML i drugim formatima.

Open Library

Jedna od najpopularnijih stranica svakako je Open Library. Ona je nastala kao projekt Internet Archivea i u njenom stvaranju mogu učestvovati svi korisnici. Open Library sadrži više od milion knjiga, a pretraga omogućava jednostavno pretraživanje knjiga po naslovu, temi ili autoru.

Internet Archive

Neprofitna digitalna biblioteka idealna je za sve koji traže knjige koje se više ne štampaju. Na ovoj stranici možete pronaći knjige različitih formata i na različitim jezicima, bilo da su romani, istorijske knjige ili akademski članci.

Book Boon

Još jedna internet stranica na kojoj bez registriacije možete preuzeti naučne radove ili poslovne knjige. Book Boon raspoređen je prema naučnim područjima, jednostavan je za upotrebu i sadrži preko hiljadu e-knjiga koje možete preuzeti za svega desetak sekundi.

ManyBooks.net

ManyBooks.net omogućuje vam besplatno preuzimanje preporučenih i popularnih e-knjiga, kao i najnovijih naslova. Na ovoj stranici možete pretraživati knjige po imenu autora, žanru, naslovu ili temi, registracija je obavezna, a samo jednim klikom možete preuzeti više od 29 hiljada e-knjiga.

Free eBooks

Ako želite preporuku ili ocenu drugih čitalaca, ovo je idealna stranica za vas. Nakon što odaberete knjigu, ispod nje možete pročitati opis i komentare drugih korisnika. Od romana do stručne literature, sve to možete brzo i jednostavno preuzeti preko Free eBooks stranice.

LibriVox

LibriVox je specijalizovani servis koji nudi hiljade besplatnih audio snimaka knjiga. Na ovoj stranici možete pronaći klasike ili knjige koje se više ne štampaju u zvučnom obliku te ih preuzeti jednim klikom miša.

Smithsonian’s Digital Library

Jedna od najbolje čuvanih tajni interneta jeste zasigurno Digitalna biblioteka Smithsonian-a. Bilo da se bavite istraživačkim radom ili samo želite da saznate nešto novo, ova internet biblioteka vam nudi brojna digitalna izdanja, dijagrame, bibliografije i online izložbe.

Europeana

Istraživači i internet surferi mogu uživati u evropskoj kulturi zahvaljujući europeana. Sa fokusom na umetnosti i istoriji, europeana nudi knjige, podatke i audio snimke.

Preuzeto sa sajta www.studentskizivot.com


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: