Prijemni.rs
Maturang
  • Kako da očuvate snažnu motivaciju: usponi i padovi svih koji žive svoj san


Spremate se da napravite važan korak, da krenete za svojim najvećim snovima uprskos negodovanju u stomaku i neizvesnosti. Bićete hrabriji ako znate šta vas čeka i na vreme ojačate svoju motivaciju...

Bićete veoma uplašeni i to ne samo jednom. Strah vas povremeno može paralisati, ali želja i strast da radite ono što volite ima mnogo veći uticaj na vas nego što će strah ikada imati.

Biće prilika kada ćete osećati neizvesnost i to može biti zaista neprijatno. Ipak, to je sasvim u redu. Naći ćete izlaz iz zone udobnosti. To je dobra stvar, jer ćete morati da radite na svom rastu. Sumnja je neminovna. Na kraju ćete shvatiti da treba ili da se smejete sumnjama koje imate u sebe ili da ćete provesti previše vremena pokušavajući da izvučete mnogobrojna značenja. A sve što treba uraditi je da pratite svoje snove.

Naljutićete neke ljude. Naravno, ne namerno. Ponekad se ljudi koji vas okružuju plaše promena, a može ih zastrašiti i sreća pa ukoliko pokušaju da uđu u konflikt s vama zapamtite sledeće - to ne možete da kontrolišete i ne morate da se uključite u to. Jedina stvar koju možete kontrolisati je ta kako ćete vi reagovati. Budite mudri.

Shvatićete od čega ste "napravljeni". Biće prilika kada ćete želeti da odustanete, kada ćete pomno preispitivati sve odluke koje ste doneli tog dana. Na kraju ćete odlučiti da nastavite dalje i shvatićete da je to deo procesa. Ovo će se ispostaviti kao neverovatno korisno! Neće vam predstavljati problem da druge pitate za pomoć. To ćete čak i morati da uradite u nekom trenutku ovog putovanja.

Doći će dan kada nećete želeti da rizikujete i kada ćete se zadovoljiti nečim što nudi sigurnost. Razmišljaćete o tome, zaista hoćete, ali ćete vrlo brzo shvatiti da je življenje u vašoj genijalnosti mnogo veće zadovoljstvo nego lažni osećaj sigurnosti. Nema povratka, jer ste prevalili toliki put i jednostavno morate da nastavite dalje.

Osećaćete se ranjivo što je sasvim normalno. Ipak, u takvim trenucima, dobro je obratiti se prijatelju, partneru, roditelju ili nekoj sasvim drugoj osobi koja vas razume. Doći će dan kada ćete se osećati srećno kao dete koje dobije dugo željenu igračku. U tom trenutku ćete se zapitati zašto ste čekali toliko.

Shvatićete da živite život punim plućima... Usponi i padovi će biti neizbežni delovi ovog putovanja, ali će vam biti i više nego drago što niste pokleknuli i odustali.

Preuzeto sa sajta www.lovesensa.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: