Prijemni.rs
Maturang
  • Kako izgleda studentski prtljag


Promena mesta boravka radi odlaska u mesto studiranja nosi sa sobom mnogo novih i lepih sadržaja u životu. Ipak, ne možemo poreći da je i prilično stresna. Pored mnogo stavki na koje moramo tom prilikom da mislimo, tenziju nam unosi i teška odluka koliko i koje stvari treba da ponesemo sa sobom. Nesporno je da treba biti veoma praktičan prilikom odabira stvari koje su nam neophodne za život u novoj sredini. Ipak, vrlo često je teško opredeliti se i poneti samo neophodno.

Selidba u studentski smeštajUz dobru organizaciju, probiranje i praktično pakovanje i ne bi trebalo da bude tako komplikovano. Pre svega, treba da znate da nije neophodno da spakujete ceo svoj život i ponesete ga sa sobom u studentsku sobu. Robovanje stvarima i nije baš preporučljivo. One treba da vam koriste, a ne da vas zatrpavaju i opterećuju.

Kada su u pitanju lične stvari i garderoba, za početak ponesite nekoliko odevnih kombinacija. Kasnije će biti vremena da donesete i ostalo. I koliko god se trudili da to izbegnete uvek ćete imati mnogo više stvari nego što vam je potrebno.


Kada je reč o nastavnom priboru, detaljno se informišite na sajtu fakulteta ili kod starijih kolega. Bolje je da se na vreme raspitate šta vam je zaista potrebno nego da gomilate pribor i kupujete i ono što vam je potrebno i ono što nije. Uštedećete novac, a imaćete više životnog prostora. Studentske sobe su vrlo često male i često ih delite sa još nekim i zato je važno da ne gomilate nepotrebne stvari. Stvara se lom, u kome baš i nije prijatno funkcionisati.

Ono što svakako treba da ponesete je pribor za jelo i ličnu higijenu, omiljenu muziku na disku ili na nekom plejeru, svoj računar, USB, kućne papuče, ofingere i naravno, otvarač za konzerve, privezak za ključeve i kišobran. Ono što vam svakako nije neophodno su mirišljave sveće, pojačalo i zvučnici, uspomene sa letovanja od pre tri, četiri i sedam godina, plišane igračke, masivni ukrasi, vaze i keramičke figure. Osim što češće morate da brišete prašinu, preteške su i zauzimaju mnogo prostora. To sve može da sačeka period kada se iz studentskog uselite u neki malo komotniji prostor.

Mislite o tome na vreme, čisto da biste sebe poštedeli muka onog trenutka kada otpočnete pakovanje. Naučite se na vreme da sebi olakšate život počevši od banalnih stvari kao što je pakovanje.

Preuzeto sa sajta www.prijemniispiti.com


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: