Prijemni.rs
Maturang
  • Nekoliko koraka do pozitivnih misli!


Savremeni način života je, ponekad, prilično komplikovan. Pitanja koja nam svakodnevno okupiraju misli su često iscrpljujuća, i mogu nas samo još više oneraspoložiti: kako izaći na kraj sa svim finansijskim problemima, kako izbeći gužvu u saobraćaju, zašto je nemoguće biti u dobrim odnosima sa svim komšijama, kako sačuvati zdravlje, posao, prijatelje, kada će se smanjiti broj delinkvenata u našem okruženju?
 
 

Saveti koji slede samo su neki od brojnih koji svakom pojedincu mogu pomoći da razvije sposobnost koja će mu omogućiti da bude zadovoljan samim sobom, ali i da pozitivno utiče na druge.

1. Zahvalnost je čarobni štapić
Cenite ono što drugi čine za vas. Sve što vam se dešava u životu je vredno. Iskoristite svaki trenutak da pomislite kako ljudi oko vas ipak zaslužuju vaše poštovanje. Ne ustručavajte se da izrazite svoju zahvalnost kad god je to moguće, jer je to jedna od najvećih vrlina koja može da vas krasi, i ne samo da ćete biti ponosni na sebe, već će i vas drugi više ceniti.

2. Kako sejete, tako žanjete
Da li želite da vas drugi poštuju? Poštujte i vi druge! Ne želite da se šire tračevi o vama? Najbolje bi bilo da se ni vi ne mešate u živote ostalih.

3. Oterajte loše misli
Osvežite svoj život pozitivnim mislima, probajte da iskorenite nezadovoljstvo, nemojte peviše da se ljutite ili da se žalite na sitnice, nemojte da mislite kako je svima bolje nego vama. Pozitivan um predviđa sreću, radost, zdravlje i uspešan ishod svake situacije i akcije.

4. Nikad nije kasno da se nauči nešto novo
Mudrost, znanje i sposobnost su samo neki od kvaliteta koji mogu prijatno iznenaditi druge i istaći vas u društvu. Ako van se neko obrati za pomoć ili vas zamoli za savet, znajte da vas smatra sposobnim, ne samo da otkrijete nešto novo za sebe, nego i da stečeno znanje podelite sa drugima. Uvek je pravo vreme da se uradi ono što je ispravno.

5. Šta god da radite, dajte sve od sebe
Usredsredite se na ono što vas najviše zanima, ne dozvolite da vas bilo ko spreči da realizujete svoje planove. Ako vam ne ide uvek sve od ruke nemojte da krivite porodicu ili prijatelje, već se što pre fokusirajte na rešavanje problema. Kad ima volje, ima i načina!

6. Kako zračite, tako i privlačite
Jedina osoba sa kojom ćete uvek biti nerazdvojni ste upravo VI. Ne možete sakriti ništa od sebe, ne možete pobeći od sebe u kriznim momentima, kada vam sve smeta. Zbog toga stalno radite na sebi, budite, pre svega, srećni sa samim sobom, a vaše zadovoljstvo i veseo duh će, svakako, pozitivno uticati i na ljude iz vašeg orkuženja, pa će vam istom merom biti uzvraćeno!

7. Ostavite mobilne telefone da se malo odmore od vas
Ako planirate da izađete sa nekim na romantičnu večeru, a da pritom stalno proveravate poštu i šaljete drugima poruke, ili, ako ste sami, a objavljujete na društvenim mrežama da ste sa društvom u luksuznom restoranu, samo da biste sakupili nekoliko „lajkova", zapitajte se da li je prirodno, i privlačno, provesti toiko vremena sa jednim predmetom. Uživajte u svakom trenutku u društvu ljudi, jer veza ili brak sa mobilnim telefonom još uvek ne postoje.

Preuzeto sa sajta www.iserbia.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: