Prijemni.rs
Maturang
  • Ovu osobinu imaju samo jako inteligentne osobe. Da li ste među njima?


Da li vi imate ovu osobinu? Ako je odgovor "da", ne morate da radite test inteligencije, IQ vam je sigurno iznad proseka.

Glup čovek se lako prepozna, ali visoka inteligencija može da se sakrije i da izbija malo, pomalo kroz neke osobine ličnosti. Ova osobina je odlika samo jako inteligentnih ljudi.

Duhovitost i sklonost humoru znakovi su natprosečne inteligencije, tvrde naučnici Džil Gringros i Džefri Miler, sa Univerziteta Nju Meksiko.

Oni su sa studentima koji su rešavali testove inteligencije proveli istraživanje i usput su smišljali zabavne skečeve i ocenjivali međusobnu duhovitost.

Njihova studija je pokazala da je opšta inteligencija snažan preduslov duhovitosti, nezavisno od drugih uslova, te da je humor karakter velikih mentalnih sposobnosti.

Ovo nije prvi put da se humor povezuje s inteligencijom. Studija koju su sproveli Villijam E. Hok i Džon V. Tomas sa Univerziteta “Bucknell”, otkrila je istu stvar.

Njihovo istraživanje je pokazalo da su kreativnost i inteligencija nezavisni jedno od drugog, dok je humor povezan i s jednom i s drugom osobinom.

Preuzeto sa sajta www.telegraf.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: