Prijemni.rs
Maturang
  • Saveti za idealni studentski odmor


Nakon završenih prijemnih ispita, uslediće vreme za odmor! Kao i uvek, pojavi se veliki problem – gde odputovati i lepo se provesti sa malim studentskim džeparcem. Za studente odmor nažalost često predstavlja veliki luksuz. Ovim tekstom bismo želeli da vam damo nekoliko saveta, kako da sa malo novca otputujete na letovanje i uživate.

Putovanje u inostranstvo ili boravak u hotelu često koštaju previše, ali da li vam je toliki luksuz stvarno potreban? Zašto ne biste otputovali sa prijateljima i pritom malo  uštedeli?

Predlažemo vam:

  • Putovanje u poslednjem minutu

Ako nemate neku posebnu želju, gde tačno biste voleli da putujete, onda vam kao jedno od rešenja svakako mogu biti “last minute” ponude. Što je kraći rok polaska u ludi provod, to je i ponuda jeftinija. U ovakvim ponudama se obično radi o turističkim mestima na koja su mnogi želeli da otputuju, ali su iz nekih razloga u tome bili sprečeni i zbog toga otkazali svoje rezervacije. U sezoni ovakvih ponuda ima najviše i u svim vrstama smeštaja, pa ako niste previše izbirljivi, lako ćete naći neku ponudu u koju ćete se idealno uklopiti. Ove ponude obično stoje na ulazima u svaku turističku agenciju, a veliki broj možete naći i na Internetu.

  • Privatan smeštaj ili još bolje “Couchsurfing”

Ako ste često na Internetu skoknite i do sajtova kao što su Couchsurfing, 9flats, Wimdu ili Airbnb, možda vas baš tamo očekuje neki vrlo jeftin smeštaj sa super domaćinima koji su još i voljni da vam pokažu sve ono što odabrana destinacija može da ponudi. Ili, još bolje, nekoga ko će vam ponuditi I besplatan kauč. Na ovim portalima se svako može jednostavno prijaviti i ponuditi svoju kuću, stan ili samo jednu sobu koju želi jeftino da iznajmi.

  • Zaradite na odmoru

Ako vam nije pod obavezno da boravak u inostranstvu služi samo za relaksaciju, onda je za vas program “Work & Travel” idealno rešenje. Postoje posebne agencije koje su specijalizovane samo za ovu vrstu odmora. One vam mogu pomoći u pronalaženju poslova koji vas neće previše umarati, odgovaraće vašim afinitetima i koji će vam ostavljati prostora za uživanje na vašoj omiljenoj destinaciji. Ipak, najviše ovakvih ponuda dolaze iz Amerike, Australije i Novog Zelanda. Ali zar tako daleke destinacije nisu i najzanimljivije?

  • Da li je uvek obavezno otići daleko?

Naravno da nije. Naša zemlja nudi toliko toga. Verovatno za mnoga mesta niste ni čuli, a baš ona skrivaju neverovatne predele i zanimljivosti koje bi vas ostavile bez daha. Ponude su različite, da li želite da se kupate i sunčate ili da šetate obroncima neverovatne prirode, slobodno samo odaberite.  I ovde se sve to nalazi.

  • Kampovanje

Ako vam luksuz nije najvažniji i volite avanture, kamping je pravo rešenje za vas. Na ovaj način možete dosta i uštedeti, jer su mesta za kampovanje uvek jeftina, a njihov položaj je često bolji i od vrlo skupih hotela. Tako da pozajmite opremu od drugara i pravac na kampovanje. Očekuje vas prava avantura!

Preuzeto sa sajta www.prijemniispiti.com


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: