Prijemni.rs
Maturang
  • Tri jednostavna puta do optimizma


Nije bitno da li je čaša poluprazna ili polupuna, već da li je bokal s vodom negde u blizini!

ne treba odustajati

Hoćete li dopustiti da se tamni oblaci negativnosti natkrju nad vašim životom i zaklone vam sunce, pita Laura J. Tong, blogerka kojoj je, kako navodi, misija da pomogne ljudima da pojednostave svoj život, steknu kontrolu nad njim i u njemu uživaju.

Uveravajući kako je izbor na nama, preporučuje 3 jednostavna načina punjenja zaliha pozitivnosti.

1. "Hranite" se pozitivnim stimulansima - knjigama, filmovima, citatima i svim ostalim izvorima motivacije do kojih možete da dođete kako biste neprestalno punili riznicu optimističnih priča, podataka, ideja i mišljenja koje će vam da omogući da ostanete pozitivni i odolite negativnosti drugih ljudi.

2. Razvijte vlastitu filozofiju pozitivnosti - čašu nemojte videti ni kao napola punu ni kao napola praznu, nego kao nešto što se uvek može ponovno da napuni, tako da je njeno trenutno stanje irelevantno za pozitivan pogled.

3. Uvek nađite vremena za zabavu - taj deo se često previdi i zanemari, a ključan je za pozitivan stav.

Nakon što se napunimo pozitivnošću, spremni smo da je nesebično delimo. Iz vlastitog iskustva, Laura J. Tong navodi najbolje načine da se zrači pozitivnošću u negativnom svetu:

  • Neka vam govor tela bude otvoren - to pokazuje da ste pristupačni i pozitivni.
  • Govorite brže i glasnije - time se može generisati više energije i pozitivnosti.
  • Nemojte pokušavati da promenite negativno ili da se borite protiv njega; pozitivno uzvratite na negativne primedbe - usredsredite se na svoju ulogu širenja pozitivnosti.
  • Na društvenim mrežama obavljujte kratke upečatljive pozitivne citate - kako bi i drugi mogli da šire, pa tako i virtuelno da zračite pozitivnošću.
  • Činite neočekivane stvari - pohvalite i nagradite ostale, posebno kada to najmanje očekuju: to će doneti pozitivnost i njima i vama.
  • Primećujte i hvalite pozitivne poteze drugih ljudi, među ostalim i javnih osoba - govorenjem o tome, ističu se primeri pozitivnosti širom sveta, kao protivteža većinom negativno nastrojenih medija. Njih je nemoguće menjati, ali možemo odlučiti za sebe: zračiti pozitivnim i živeti u drukčijem svetu, ispunjenom optimizmom i okruženi pozitivnim ljudima.

Preuzeto sa sajta www.superzena.b92.net


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: