Prijemni.rs
Maturang
  • Zašto je važno neformalno obrazovanje i kako učiti preko interneta?


Danas na internetu postoji mnogo kurseva i obuka, ali ljudi koji žele da nadograde svoje formalno obrazovanje ne znaju za šta da se odluče, a da ne izgube vreme i novac.

Online učenje

Foto: Pixabay

Da li ste znali da će, prema današnjim istraživanjima, svako od nas do kraja života promeniti barem pet različitih poslova od kojih većina ne postoji danas? Na primer, pre desetak godina nije postojalo radno mesto menadžer društvenih mreža. 

Zbog brzih promena na tržištu neophodan je konstantan rad na izučavanju i prihvatanju novih veština koje će vam omogućiti fleksibilnost u sve različitijoj ponudi novih poslova.

 

Kako izabrati kurs koji će vam doneti najveći benefit u poslu kojim se bavite?

Potreba za neformalnim obrazovanjem je nastala zbog toga što formalno obrazovanje kasni za profesijom. Predavanja na fakultetima su u većoj meri nepotpuna ili zastarela, ali daju dobru osnovu za dalja usavršavanja. Ukoliko neko želi da se edukuje kod kuće dobar izbor mogu biti online kursevi, blogovi, podcasti, vebinari, vlogovi... Samo je potrebno da odaberete temu i oblast koja vas zanima. 

 

Gde tražiti biznis edukacije preko interneta?

Za one koji žele osnuju svoj biznis ili da unaprede postojeći mogu dosta da nauče o ovoj oblasti preko sajta www.default-design.com. Tu se nalaze besplatni vebinari, online kursevi i blog-postovi o aktuelnostima u vezi sa preduzetništvom, marketingom, dizajnom, copywritingom, online marketingom, konverzijama i promenama na Internetu.

Neke od tema koje su obrađene su "Kako izgraditi online brend i poverenje publike koji će dovesti do povećanja vaših prihoda", "Kako pokrenuti sopstveni podcast", "Kako uspešno predstaviti svoju kompaniju na sajmu?"... 

 

I konferencije se mogu pratiti online

Ako vas zanimaju ovakve teme dobar izbor mogu biti i konferencije. One su pogotovo važne zbog upoznavanja sa ljudima koje zanima slična tematika kao i vas, i potencijalnog dogovora o saradnji i otvaranju novih projekata. Međutim, odlazak na konferenciju zahteva određena finansijska sredstva i nekoliko dana koje ćete posvetiti samo ovom događaju. Mogućnost da uštedite i vreme i novac pronaći ćete ako posetite neke online konferencije. 

 

Izvor: www.021.rs


Povezani članci

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: