Prijemni.rs
Maturang

Alfred Nobel

pronalazač dinamita , hemičar, rođen 1833. u Štokolm , studirao hemija Univerzitet u Parizu (kod prof. Nikolaja Nikolajeviča Zenina)


Marie Aruet Volter

Francuski književnik, istoričar i filozof. Volter ili pravim imenom - Štrosmajer Marie Aruet - rođen je 21. novembra 1694. godine. Pohađao je gimnaziju i počeo studirati pravo, ali je napustio studije.


Božidar Đelić

Rođen je u Beogradu, 1. april 1965. Ssrpski političar i trenutni potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za evropske integracije. Diplomirao je 1987. na francuskoj poslovnoj školi „Hautes Etudes Commerciales“ i pariskom Institutu političkih nauka.


Nicolas Sarkozy

Bivši predsednik Francuske. Studirao pravo na univerzitetu u Parizu.


Marie Curie

Marie Curie rođena kao Marie Sklodowska (7.11. 1867. - 4.7. 1934.) je poljska hemičarka i fizičarka poznata kao pionir radiologije i jedna od prvih žena-naučnica. Nakon odrastanja u Poljskoj otišla je na školovanje u Francusku gde je postala nastavnik na Sorbonni.


Onore de Balzak

Onore de Balzak, rođen 20. maja 1799. godine je bio francuski romanopisac koji se smatra ključnim autorom realizma. Završio je studije prava u Parizu. Umro je 17. avgusta 1850. godine.