Prijemni.rs
Maturang

Ivo Andrić

dobitnik nobelove nagrade za književnost, rođen 1892. u Dolcu kod Travnika, studirao Slovensku istoriju i književnost na filozofskom fakultetu u Zagrebu i Beču


Tereza Kesovija

Hrvatska pevačica rođena u Dubrovniku, 3. oktobra 1938. godine. Diplomirala je na odseku za flautu u klasi prof. Thea Tabake


Tonči Huljić

Hrvatski muzičar, rođen 29. oktobra 1961. u Splitu gde i danas živi. Završio je srednju muzičku školu i studije prava


Marin Držić

Hrvatski komediograf, rođen je 1508. u Dubrovniku. Nakon dobijene stipendije odlazi u Italiju na studije, gde studira crkveno pravo u toskanskom gradu Sieni


Josip Juraj Štrosmajer

Biskup i političar, rođen je 4. februara 1815. godine u Osjeku. Nakon što je pohađao gimnaziju u rodnom Osjeku, Štrosmajer je studirao teologiju u katoličkom semeništu u Đakovu.


Milojko Vučelić

Naučnik i član Nacionalne aeronautične i svemirske administracije (NASA) u Sjedinjenim američkim državama, saradnik na Apolo programima, rođen 1930. godine u Garešnici, Hrvatska. Diplomirao je teorijsku mehaniku 1954. godine na Strojarskom fakultetu u Zagrebu.


Ivo Josipović

Rođen u Zagrebu 28. avgusta 1957. On je treći predsednik republike Hrvatske završio je studije prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu.


Dobriša Cesarić

Dobriša Cesarić (Slavonska Požega, 10. januar 1902 — Zagreb, 18. decembar 1980) je bio hrvatski i jugoslovenski pesnik. Detinjstvo je proveo u Osijeku, maturirao u Zagrebu, gde je i studirao na Filozofskom fakultetu.


Miodrag Krivokapić

Miodrag Krivokapić „Brik“ (Peć, 22. april 1949) je srpski filmski i pozorišni glumac. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u svom rodnog gradu, a Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost (AKFU), odsek gluma je diplomirao 1975. u Zagrebu.


Frano Lasić

Frano Lasić je hrvatski glumac, rođen 12. novembra 1954. godine. Završio je fakultet strojarstva u Dubrovniku.