Prijemni.rs
Maturang

Najbolji studentski dom u Beogradu


Beograd je zaista živahna metropola sa užurbanom studentskom populacijom. Kao rezultat toga, u gradu postoji mnogo studentskih domova, od kojih svaki ima svoje jedinstvene karakteristike i prednosti. Ali koji je najbolji? U ovom članku ćemo istražiti glavne takmičare za titulu najboljeg studentskog doma u Beogradu.

Šta uzeti u obzir kod biranja studentskog doma?

  • Lokacija: Blizina studentskog doma univerzitetu ili fakultetu je od suštinskog značaja, kako svakodnevno može da vam uštedi dosta novca i vremena koje biste inače proveli u prevozu.
  • Sadržaji: Studentima je neophodan udoban i zgodan životni prostor. Osnovni sadržaji kao što su krevet, radni sto i garderober obezbeđeni su u sklopu svake sobe, u bilo kom studentskom domu. Međutim, neki domovi imaju dodatne sadržaje poput teretane, vešeraja, restorana i radne sobe, koji dodatno olakšavaju studentski život.
  • Vaše potrebe: Ako ste neko ko ne može da se zasiti društvenom interakcijom i živahnom atmosferom, možda ćete više voleti studentski dom sa više zajedničkih prostora, većim brojem studenata i obratno, ukoliko vam više prija mir i samoća, velike su šanse da bi vam najviše odgovarao manji dom.

Najbolji studentski dom po našem mišljenju

Uzimajući u obzir sopstvene potrebe i preferencije, promislite koji od 11 studentskih domova u Beogradu najbolje odgovara vašem životnom stilu i navikama studiranja, i na kraju kakav dom bi na fantastičan način obeležio vaše celokupno univerzitetsko iskustvo i zaslužio da bude mesto gde ćete stvoriti neke od najlepših uspomena kao studenti.

Studentski dom Karaburma - ako volite da obavite sve na jednom mestu

Definitivno bi vam se svideo Studentski dom Karaburma, prepoznatljiv po dve karakteristične kule, koje mogu da smeste 1.170 studenata. Pored toga što je jedan je od najvećih studentskih domova u Beogradu, nudi različite sadržaje, uključujući: restoran, čitaonicu, vešernicu, bioskop, slikarski i muzički atelje, poštu i diskoteku.

Prostrane sobe pružaju studentima dovoljno prostora za učenje i opuštanje, a pozitivna atmosfera - mesto na kom ćete imati prostora da kvalitetno provodite vreme sa prijateljima, uživajući u filmu, žurki, druženju i umetničkom izražavanju.

Adresa: Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd
Kontakt telefon: 011 2079 724

Studentski dom 4. april - ako ste sportski tip

Studentski dom 4. april savršen je izbor za sportske entuzijaste, jer ima fiskulturnu salu sa teretanom i stolovima za stoni tenis, kao i otvorene terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, tako da možete nesmetano da studirate i uživate u sportskim aktivnostima. Takođe, ovaj dom je jedinstven i po tome što se nalazi u blizini Banjičke šume, sportskog centra Banjica, ali i stadiona Crvene zvezde i Partizana.

Najveći broj studenata koji živi u Studentskom domu 4. april pohađa FON, FPN, Saobraćajni, Farmaceutski fakultet kao i Višu elektrotehničku školu, obzirom da se nalazi na pogodnoj lokaciji.

Adresa: Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd
Kontakt telefon: 011 3955 887

Studentski dom Rifat Burdžević - ako volite da ste blizu dešavanja

Za studente koji preferiraju lokaciju bližu centru, Studentski dom Rifat Burdžević je odlična opcija. Nalazi se na nekoliko minuta od Sportskog centra Olimp, stadiona FK Hajduk, Bulevara Kralja Aleksandra i pozorišta na Zvezdari - samo par stanica od Vukovog spomenika.

Iako se radi o manjem studentskom domu sa samo 367 ležaja, nudi jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilima na svakom spratu, kao i restoran, čitaonice, vešeraj, studentski klub i TV salu.

Adresa: Milana Rakića 77, 11000 Beograd
Kontakt telefon: 011 3812 300

Studentski dom Košutnjak - ako ste ljubitelji prirode

Studentski dom Košutnjak, nalazi se na jednoj od najživopisnijih lokacija u Beogradu, u neposrednoj blizini park šume Košutnjak, koja nudi niz rekreativnih sadržaja uključujući otvorene bazene i veštačku ski stazu tokom zimskog perioda.

Dom prima 336 studenata, koji mogu da biraju jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i najčešće četvorokrevetne sobe, od kojih svaka soba ima svoju čajnu kuhinju, kupatilo i telefon. Pored toga, dom ima restoran, čitaonicu, vešeraj, studentski klub, TV salu i prirodni ambijent koji je teško nadmašiti.

Adresa: Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd
Kontakt telefon: 011 3530 200

Studentski dom Mika Mitrović - za osobe sa invaliditetom

Ukoliko tražite studentski dom koji će vam pružiti najbolje uslove, Studentski dom Mika Mitrović je dom sa najviše prednosti. Raspolaže sa 162 ležaja i sobama koje su opremljene kvalitetnim nameštajem. Nalazi se u mirnom delu Voždovca i namenjen je rekonvalescentima, te je za prijavu potreban uput iz Studentske poliklinike. Ovaj dom nudi jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sopstvenim čajnim kuhinjama i zajedničkim kupatilima na svakom spratu. Takođe ima restoran, čitaonicu, vešeraj i studentski klub gde se održavaju različita takmičenja i tematske večeri.

Adresa: Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd
Kontakt telefon: 011 3954 780

Dakle, koji je najbolji studentski dom u Beogradu?

Ako vam je prioritet lokacija i manja, intimnija zajednica, Studentski dom "Rifat Burdžević" bi mogao biti savršen za vas. Ukoliko ste sportski entuzijasta, onda pak Studentski dom "4. april"... Istina je da odgovor na to pitanje zavisi od vaših individualnih potreba i preferencija.

Međutim, bez obzira koji dom da izaberete, jedno je sigurno: studentski domovi u Beogradu nude razne pogodnosti i zajednicu podrške koja će vam pomoći da na najbolji način iskoristite svoje iskustvo na fakultetu.