Prijemni.rs
Maturang
  • Studentski centar Priština - Kosovska Mitrovica


Adresa: Džona Kenedija 6, 38220 Kosovska Mitrovica

Telefon: 028/425-508, 425-509, 425-510

Website: scp.org.rsdok-pristinaStudentski centar Univerziteta u Prištinije ustanova studentskog standarda sa višedecenijskom tradicijom. Početak rada prvog restorana i paviljona za smeštaj studenata zabeležen je 1960. godine, a već 1967. počinje izgradnja studentskog kompleksa u Prištini, koja traje do 1981. godine. Kompleks je imao kapacitetod blizu 4000 mesta za smeštaj (pet domova i tri pavinjona). U sastav Centra ulaze i Hala sportova i dva restorana kao i studentski domovi u Kosovskoj Mitrovici i Peći.

 


Dolaskom KFOR-a i UMNIK-a, 1999. godine, kao i svi zaposleni na fakultetima Univerziteta u Prištini, i radnici Studentskog centra srpske i drugih nealbanskih nacionalnosti su bili primorani da napuste svoje kuće i radna mesta.

Odlukom Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije od 2000. godine, za privremeno sedište Centra određuje se Leposavić, a od 2002. Kosovska Mitrovica.

dom prisinaOrganizacionu strukturu Studentskog centra „Priština" danas čine: studentski domovi I, II, III, IV i V u Kosovskoj Mitrovici, domovi u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Blacu, sa smeštajnim kapacitetom od 1270 mesta u konfornim dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama; restorani I i II u Kosovskoj Mitrovici, zatim Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Blacu u kojima se svakodnevno hrani od 1500 do 2000 studenata.

Domovi su opremljeni čitaonama, TV-salama, bibliotekom, savremenim studentskim klubom, Studentskim internet centrom, teretanama i Studentskom poliklinikom.

Značajna pažnja se posvećuje kulturi, sportu i rekreaciji studenata. Godišnje se prosečno organizuje stotinak kulturno-umetničkih, sportskih, turističkih i edukativnih programskih sadržaja, na kojima su gosti eminentna imena srpske i međunarodne kulturne scene.

 

Studentski centar "Priština" - Kosovska Mitrovica u svom sastavu ima 5 radnih jedinica sa sledećim lokacijama:

 

Blacedom pristina

Kosovska Mitrovica

Leposavić

Zvečan

Zubin Potok