Prijemni.rs
Maturang
  • Ako se trudite, vredno učite i radite, bićete i te kako zapaženi i uspešni!


Utiske o studiranju na Visokoj školi strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije podelila je Nataša Milenkovski sa studijskog programa Menadžment u ugostiteljstvu:

Nataša Milenkovski

Zaista sam presrećna što sam upisala MPK školu. Priznajem, imala sam malu nedoumicu prilikom upisivanja, jer nisam bila sigurna da li je ovo pravi izbor za mene. Sada provereno mogu da kažem da sam zaista imala ogromnu sreću da upišem ovu Školu, zahvaljujući savetu mojih divnih profesora iz srednje skole.

Već u prvoj godini dobila sam mogućnost da učestvujem u međunarodnom programu Eko škole pod nazivom Mladi-Eko reporteri. Svojim zalaganjem i trudom osvojila sam 3. mesto. Uz dobre ocene, naredni uspeh sam postigla u drugoj godini, na timskom takmičenju na ostrvu Brač u Hrvatskoj, gde sam zajedno sa svojim kolegama osvojila 3. mesto. Ubrzo je usledila praksa u Sloveniji gde sam radila tri meseca kao pomoćni konobar u hotelima sa četiri i pet zvezdica. Moj angažman je ocenjen najvišom ocenom i zlatnim sertifikatom. To je odlična preporuka za moje dalje poslovne angažmane.

U trećoj godini studija usledila je prijava za takmičenje Social Impact Award. Petoro kolega sa predavačem Goranom Ostojićem osmislilo je zanimljivu ideju, a to je da u dvorištu naše škole osnujemo ekspres restoran. Sa tom idejom osvojili smo 1. mesto i kao prvaci, trudimo se da tu ideju realizujemo. Poslednje u čemu sam učestvovala do završetka škole jeste internacionalno takmičenje u Kragujevcu, gde sam individualno pripremala desert pod nazivom Kruške viljamovke poširane u karlovačkom vinu sa musom od čokolade i sosom od šumskog voća i za njega osvojila 3. mesto.

Za tri godine provedene u MPK školi sam postigla mnogo i ne samo što sam ponosna i srećna, već sam prvenstveno zahvalna svim profesorima što su se žrtvovali i trudili da nas nauče i motivišu za dalje životne i profesionalne poduhvate! Zato doslovno preporučujem svima koji su zainteresovani da bez razmišljanja upišu ovu Školu, jer ako se trudite, vredno učite i radite, bićete i te kako zapaženi i uspešni!


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: