Prijemni.rs
Maturang
  • Budi i ti katalizator promene (budućnosti)


 

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu kao vodeća najstarija akreditovana visokoobrazovna i naučnoistraživačka institucija u oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu ponosi se tradicijom dugom preko 90 godina. Fakultet obrazuje stručnjake na osnovnim akademskim, master i doktorskim studijama u okviru šest akreditovanih studijskih programa. Osim po dugoj tradiciji, ističe se i po inovacijama zaposlenih, koje su realizovane kroz domaće i međunarodne projekte i saradnju sa privredom. 

U našim laboratorijama i amfiteatrima budući lideri u oblasti novih tehnologija proširuju svoja znanja. Kroz projekte i eksperimente uče i primenjuju analitičnost i interdisciplinarni pristup. Od novih makrostruktura do nanonivoa, u našoj instituciji istražujemo kompozicije, svojstva i performanse postojećih materijala i procesa i stvaramo nove, bolje i održivije alternative. 

Bilo da želite da budete inženjer visokoproizvodnih pogona, rukovodilac složenih sistema i kompanija ili želite da se zadržite na mikronivou svojstvenom laboratorijskim istraživanjima, naš fakultet je pravo mesto za vas. Naše nastavno osoblje čine eksperti iz različitih oblasti hemijskog inženjerstva, biohemijskog inženjerstva i biotehnologije, inženjerstva zaštite životne sredine, inženjerstva materijala, metalurškog inženjerstva i tekstilne tehnologije, koji, pored svoje predanosti nastavnim aktivnostima, aktivno učestvuju i u istraživačkom radu. 

Širok spektar studijskih programa i studijskih područja modula Tehnološko-metalurškog fakulteta omogućava studentima da budu deo industrijskog i naučnog razvoja zemlje i društva. Sa znanjem i diplomom našeg fakulteta budući inženjeri će se lako suočiti sa izazovima današnjice kao što su: obnovljivi i održivi izvori energije, zaštita životne sredine, novi farmaceutici, biotehnološki proizvodi, metalurgija ili novi materijali. 
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: