Prijemni.rs
Maturang
  • Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu


Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je po prvi put manifestaciju Dan otvorenih vrata, kako bi budućim brucošima predstavio svoje obrazovne profile i aktivnosti koje čine studentski život u Subotici.

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu u Subotici

Foto: FB/Ekonomski fakultet u Subotici

Tokom proteklih šest meseci, Ekonomski fakultet organizovao je brojne promotivne aktivnosti u cilju promovisanja ove visokoobrazovne ustanove, među kojima su obilasci srednjih škola, kao i gostovanja učeničkih grupa.

Ekonomski fakultet pokušava da odgovori zahtevima iz okruženja, stoga se trudimo da uspostavimo intenzivniju komunikaciju sa javnim sektorom i privredom, te da iz razgovora sa njima i u meri u kojoj je to moguće, planiramo svoju nastavu i studijske programe. Naravno, takvi planovi su dugoročni i ne mogu se realizovati odmah, ali imamo pozitivne odgovore i dobra iskustva, koja bi mogla da nas učine konkurentnijim na tržištu i atraktivnijim za studente, a samim tim i jednom bazom za zapošljavanje - naglasio je Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Ekonomski fakultet u Subotici

Foto: Subotica.com

Prema trenutnim procenama, Ekonomski fakultet u Subotici će za 2018/2019. školsku godinu raspisati konkurs za oko 720 studenata na osam studijskih programa, od čega će njih 60 odsto biti na budžetu, dok će preostalih 40 odsto biti na samofinansiranju.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: