Prijemni.rs
Maturang
  • Danas počinju prijemni ispiti na Univerzitetu u Novom Sadu


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 27.06.2018. )

Danas, sutra i prekosutra na većini fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće organizovani prijemni ispiti za kandidate koji su podneli kompletnu dokumentaciju i popunili prijave ranijih dana. Rok za završetak svih upisnih aktivnosti je 20. juli.

Prijemni ispit

Foto: PMF

Na Poljoprivrednom fakultetu prijemni ispiti, u zavisnosti od smera i grupe, trajaće tri dana, preliminarna lista biće istaknuta 29. juna, potom sledi vreme za žalbe. Konačna lista biće istaknuta 4. jula, a upis brucoša i podela indeksa biće organizovani od 5. do 13. jula.

Na Filozofskom fakultetu prijemni ispiti organizuju se od danas do 29. juna. Preliminarne liste biče objavljene do 2. jula, a konačne do 5. jula. Upis novih studenata na ovom fakultetu zakazan je za period između 6. i 13. jula, a raspored zavisi od rasporeda upisa po grupama.

Na Tehnološkom fakultetu prijemni ispit zakazan je za 28. juni. Preliminarna lista biće istaknuta sutradan, 29. juna, a konačna do 2. jula. Upis novih studenata na prvu godinu nekog od smera na ovom fakultetu biće organizovan od 4. do 18. jula.

Na Pravnom fakultetu prijemni ispit zakazan je za danas. Preliminarna lista kandidata koji su primljeni na neko od budžetskih ili samofinansirajućih mesta biće okačena sutradan, 28. juna, a konačna 29. juna. Upis brucoša za školsku 2018/2019. godinu biće obavljen od 4. do 6. jula.

Medicinski fakultet prijemni ispit zakazao je za danas i za 29. juni. Preliminarni rezultati biće objavljeni dan posle prijemnog ispita, 30. juna, a konačni 6. jula. Upis budućih medicinara biće organizovan od 9. do 13. jula.

Ekonomski fakultet u Subotici za danas je u ovom gradu i u odeljenju u Novom Sadu zakazao prijemni ispit. Kandidati koji žele da polažu prijemni ispit na Odeljenju u Bujanovcu prijemni će polagati dva dana kasnije, 29. juna. Preliminarna lista biće objavljena 28. juna u Subotici i Novom Sadu, i 30. juna u Bujanovcu. Konačna lista u matičnoj zgradi i odeljenjima biće objavljena istog dana, 6. jula. Upis novih brucoša u Subotici i Novom Sadu predviđen je za period između 11. i 13. jula, a u Bujanovcu 11. i 12. jla.

Fakultet tehničkih nauka prijemne ispite organizuje danas, sutra i prekosutra. Preliminarna lista kandidata koji su ispunili uslove za upis na budžet ili samofinansiranje biće objavljena 30. juna, a konačna 3. jula. Upis i podela indeksa zakazani su za period od 4. do 12. jula.

Na Akademiji umetnosti prijemni ispiti već su u toku. Na Departmanu muzičke umetnosti traju od 21. do 30. juna, na Depratmanu likovnih umetnosti od 21. juna do 1. jula, a na Departmanu dramskih umetnosti od 22. do 7. juna. Preliminarne liste na sva tri departmana biće objavljene 4. jula, a konačne 10. jula. Upis novoprimljenih studenata zavisi od departmana: 10. jula upisivaće se studenti Departmana dramskih umetnosti, 11. jula studenti Departmana likovnih umetnosti, a 12. jula studenti prve godine Departmana muzičke umetnosti.

Građevinski fakultet u Subotici prijemni ispit zakazao je za 29. juni. Preliminarna lista biće objavljena 4. jula, konačna 11. jula, a upis studenata na prvu godinu studija biće organizovan 19. i 20. jula.

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu prijemni ispit za upis na prvu godinu studija zakazao je za 28. juni. Preliminarna lista primljenih kandidata biće objavljena 2. jula, konačna 4. jula, a upis brucoša organizovan je od 4. do 11. jula.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja prijemni ispit zakazao je za 2, 3. i 4. juli. Preliminarna lista biće objavljena sutradan, 5. jula, konačna 6. jula, a upis studentata zakazan je za period od 9. do 13. jula.

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru u ponedeljak je urađena prethodna provera sposobnosti. Prijemni ispit održava se danas, preliminarna lista biće objavljena 29. juna, konačna 2. jula, a upis se održava od 3. do 5. jula.

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici takođe je u ponedeljak odradio prethodnu proveru sposobnosti kandidata. Prijemni ispit zakazan je za 28. juni, preliminarna lista biće objavljena 2. jula, a konačna 6. jula. Prijem novih studenata zakazan je za 9. i 10. juli.

Kandidati koji nisu primljeni na fakultet u prvom upisnom roku mogu da pokušaju ponovo, u drugom upisnom roku u septembru, u zavisnosti od interesovanja i slobodnih mesta. Prijava kandidata u drugom roku organizuje se 3. i 4. septembra, prijemni ispiti zakazani su za 5, 6. i 7. septembar, a krajnji rok za završetak drugog upisnog roka je 28. septembar.

 

Bez kašnjenja

Kandidati moraju strogo da vode računa o tome da ne zakasne na prijemni ispit jer u tom slučaju neće moći da ga polažu. Najbolje je doći na fakultet najmanje pola sata pre ispita, a lična karta kao identifikacija je obavezna. Kašnjenje se ne toleriše ni kod upisa, pa kandidati koji su prošli prijemni moraju da se drže vremenskog rasporeda po grupama koji je obično okačen na oglasnoj tabli. Strogo je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona. Oni se mogu uneti, ali moraju da budu isključeni. Lekari savetuju da se na ispit ponese i flašica vode i pojede nešto slatko pre ulaska u amfiteatre i učionice, ali se kandidati moraju raspitati da li je unošenje pića dozvoljeno.

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: