Prijemni.rs
Maturang
  • Diploma za ceo svet


Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić je danas nakon dvanaest godina uspešnog rada, respektabilna visokoškolska ustanova u regionu. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naveći deo naših diplomiranih studenata pronašao posao u bankama, u advokatskim kancelarijama, u različitim kompanijama i u javnom sektoru.

Danas na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić studenti imaju priliku da studiraju: pravo, engleski jezik, bezbednost i kriminalistiku, poslovnu psihologiju i psihoterapiju. Svi studijski programi su akreditovani, kao i sama ustanova u Novom Sadu i Visokoškolska nastavna jedinica u Nišu.

Savremeni koncept nastave na fakultetu omogućuju eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, studiranje u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, rad u malim grupama,  redovne konsultacije, učionice i laboratorije opremljene po svetskim standardima. Naši studenti i nastavno osoblje danas imaju priliku da uče u jedinstvenim uslovima za praktičnu nastavu i naučno-istraživački rad u: pravnoj klinici, psihološkoj laboratoriji, forenzičkoj laboratoriji, laboratoriji poslovnih simulacija i jezičkoj laboratoriji.

Kako bi omogućili što kvalitetniji praktični rad za naše studente naš fakultet danas ima saradnju sa više od sto institucija, ustanova i kompanija, sa kojima sarađujemo i gde naši studenti stiču nova znanja i obavaljaju praksu, od osnovnih i srednjih škola, sudova u Nišu i Novom Sadu, mnogobrojnih kompanija i ustanova pa do Narodne Skupštine Republike Srbije.

Sve ove činjenice utiču na to da naši studenti lakše dolaze do zaposlenja jer kao diolomirani studenti izlaze sa našeg fakulteta sa praktičnim znanjem koje mogu da primenjuju od prvog radnog dana.

Najbolji studenti našeg fakulteta imaju mogućnost da osvoje stipendije. Svake školske godine fondacija "Prof.dr Lazar Vrkatić" stipendira kandidate za upis u I godinu studija i dodeljuje stipendije za studente  na osnovnim akademskim studijama.

Potvrda uspeha  meri se sa preko dve hiljade zadovoljnih diplomiranih studenata koji u najvećoj meri rade kao profesionalci u kompanijama, ustanovama i institucijama uspešno primenjujući znanje koje su stekli tokom studija.

Radeći u kontinuitetu na stalnom unapređenju, podigli smo i novi sajt. Sve detalje oko upisa, prijemnih ispitamožete pogledati na www.flv.edu.rs


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: