Prijemni.rs
Maturang
  • Đak generacije držao govor na maturskoj priredbi a potom iznenadio sve prisutne


(Preuzeto sa sajta 021 - 17.06.2015. )

U američkim školama je svake godine običaj da na priredbi povodom maturiranja đak generacije drži govor pred profesorima, roditeljima i drugim đacima.

govor djaka generacije

Mladi iz Amerike se prosto utrkuju ko će napraviti što duhovitiji govor ili skeč dok stoji za pozornicom, a neki su toliko dobri da čak završe na nacionalnoj televiziji. Zato je Kolin Jos, đak generacije srednje škole Porsmut u Nju Hempširu znao da mora da izvede nešto fantastično.

Svoj govor završio je rečenicom “all you have to do it shake it off", a potom je na zvučnicima krenuo istoimeni hit Tejlor Svift. Uz prve taktove svi đaci su počeli da igraju i tako su izveli fleš mob u sali za fizičko gde je održana svečana priredba.

- Uvek sam hteo da izvedem fleš mobi i mislio sam da je matura odlična prilika za to. U dogovoru sa upravom škole omogućeno nam je ovo, a mi smo danima vežbali da to izvedemo savršeno - priča Kolin.

Kolin želi da bude hirurg i od jeseni će studirati na prestižnom Prinstonu.

- Na kraju mog govora, kada sam počeo da đuskam sam, svi roditelji su me čudno gledali, a tek su bili u šoku kada su i ostali maturanti počeli da plešu. Na kraju su se svi smejali i bilo je sjajno - ispričao je Kolin.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: