Prijemni.rs
Maturang
  • Dodeljene stipendije Rotary kluba najuspešnijim đacima i studentima


Na sastanku Rotary Kluba Subotica, uručene su stipendije za 14 studenata i srednjoškolaca koji su, prema mišljenju komisije, ostvarili najbolje rezultate u dosadašnjem školovanju.

Dodela stipendija Rotary Kluba

Foto: Subotica.com

Od ukupno 94 pristigle prijave, izabrano je sedam srednjoškolaca i isto toliko studenata, koji su prikazali nabolje rezultate i, u skladu sa definisanim sistemom bodovanja, ostvarili najbolji plasman. Sistem bodovanja obuhvatio je uspeh u školovanju, socijalni status, kao i rezultate u sportskim i drugim vannastavnim aktivnostima.

– Trudimo se da svake godine pronađemo najbolje među najboljima, a kojima je finansijska pomoć od velikog značaja. Namera nam je da istaknemo i nagradimo đake i studente sa vrhunskim uspehom i slabim socijalnim primanjima, koji pored svojih obaveza u školi ili na fakutetu, umeju da nađu vremena za sportske ili druge aktivnosti, u želji da se u svom okruženju istaknu kao lideri i pokažu da se ulaganje u znanje višestruko isplati. Upravo ti mladi ljudi treba da budu primer, uzor i ponos naše lokalne zajednice – istakao je Šandor Keler, ovogodišnji predsednik Kluba.

Ovo je osma godina za redom kako Rotary Klub Subotica organizuje konkurs za stipendiju, a dobitnici stipendije za 2017/2018. školsku godinu su srednjoškolci Marija KovačIva TokovićIvana MačkovićAna RadićMiloš VukmanovićTeodora Gostović i Tamara Radošević, dok su među studentima dobitnici Radmila PapićNikola StojanovićOgnjen Grozdanović, Željko PopovićJovana Katrinka, Ilija Božić i Katarina Vuković.

Stipendirani srednjoškolci dobiće po 70.000 dinara, a studenti po 80.000 dinara, isplaćenih u 10 jednakih mesečnih rata. Pored prihoda koje je Klub ostvario na manifestaciji "Berbanski dani", akciju su podržali "Ametek" i "SMB-gradnja".

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: