Prijemni.rs
Maturang
  • Dušan Stamenić pobednik na republičkom takmičenju srednjoškolaca iz sociologije


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 29.03.2018. )

Dušan Stamenić, učenik 4. razreda Gimnazije u Obrenovcu, pobednik je ovogodišnjeg Republičkog takmičenja iz Sociologije za učenike srednjih škola iz Srbije, koje je 24. marta održano na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Sociologija

Foto: Flickr/Zuleyka Zevallos

Centralna tema bila je “Nasilje, solidarnost i aktvizam kod srednjoškolaca u Srbiji“, a na Republičkom takmičenju radove je izložilo 11 učenika, koji su prethodno na regionalnim takmičenjima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici osvojili jedno od prva tri mesta.

Komisija u sastavu prof. dr Dragana Zaharijevski, prof. dr Snežana Milivojević i docent dr Jovana Čikić odlučili su da drugo mesto pripadne Nađi Gabriš (Gimnazija „Uroš Predić“, Pančevo), a treće Milošu Simiću (Tehnička škola, Pirot).

Na Republičkom takmičenju radove su branili još: Natalija Gračanin ( Medicinska škola „Hipokrat“, Novi Sad), Milica Pejin (Gimnazija „Veljko Petrović, Sombor), Svetlana Zarić (Gimnazija, Ivanjica), Nadica Mitić (Medicinska škola, Veliko Raptovo), Marija Krstić (Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš), Kristina Radović (Gimnazija „Vuk Karadžić“, Trstenik), Marina Nikčić (Zemunska gimnazija) i Natalija Paunović (Pravno-poslovna škola, Beograd). Najbolji su nagrađeni diplomama, a svi učesnici zahvalnicama i kompletima knjiga.

Organizator takmičenja je Srpsko sociološko društvo, a uvršteno je u Kalendar takmičenja i smotri učenika srednjih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: