Prijemni.rs
Maturang
  • FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović!


 

Maštate o tome da vam gluma bude životni poziv? Da igrate u filmovima, serijama, da nastupate na daskama koje život znače? Želite da svoj talenat pokažete čitavom svetu i postanete ono što ste oduvek hteli. Siguran put da ostvarite svoj san je da učite od najboljih, od onih kojima je pošlo za rukom da naprave uspešnu karijeru u glumačkom svetu. 

Fakultet savremenih umetnosti poklanja vam besplatan masterklas, na kojem ćete od naše proslavljene glumice Slobode Mićalović saznati sve tajne glumačkog poziva. 

Masterklass će se održati 18. i 19. januara u prostorijama FSU u zgradi Beograđanke, ulaz je besplatan, ali je broj mesta strogo ograničen. Zato je potrebno da se prijavite što pre i obezbedite svoje mesto na vreme. 

KOME JE NAMENJEN MASTERKLAS?

Masterklas je namenjen svima koji vole glumu i želeli bi da to bude njihov poziv. Dakle, pre svega studentima FSU sa smera glume, ali i ostalima koji bi želeli da studiraju glumu, da pitaju Slobodu sve što ih zanima i da im ona iz prve ruke prenese sopstvena iskustva u vezi sa svojim počecima. 

O čemu će biti reči na MASTERKLASU?

  1. Sami počeci glumačke karijere i odluka o studiranju glume
  2. Teškoće i prepreke na koje se nailazi na tom putu i na koji način se one savladavaju
  3. Prvo iskustvo sa publikom
  4. Prvo iskustvo sa kamerom
  5. Kako izgleda rad na jednom filmu 
  6. Iskustvo rada sa najboljim domaćim rediteljima i kolegama glumcima
  7. Razlika između filmske i pozorišne glume
  8. Praktična nastava: simulacija filmskih scena, uočavanje grešaka i rad na odnosu kamera–glumac

Bogata glumačka karijera Slobode Mićalović

Sloboda Mićalović ćerka je Dragana Mićalovića, glumca iz Leskovca, od koga su ona i njena sestra Dragana nasledile glumački gen. Studirala je i završila glumu. Šira javnost prvi put je imala priliku da je vidi u ulozi Vaske u filmu Zdravka Šotre „Zona Zamfirova”. Potom dobija jednu od glavnih uloga u TV seriji „Mješoviti brak”, a prva velika glavna uloga bila joj je u seriji „Ranjeni orao”, koja je dostigla rekordnu gledanost, gde je ona glumila Anđelku. 

„Oskar popularnosti”, kao glumica godine, dobila je 2010. godine, a u braku je sa poznatim glumcem Vojinom Ćetkovićem. 

Pretvorite svoj talenat u isplativo zanimanje

Fakultet savremenih umetnosti više od 20 godina uspešno školuje umetnike koji odgovaraju na sve zahteve modernog doba. Inovativan pristup nastavi i vrhunski stručnjaci koji su cenjeni profesionalci u svojim profesijama su zaštitni znak FSU. Ovaj jedinstveni fakultet kod nas spaja umetnost i tehnologiju i omogućava vam da svoj umetnički talenat pretvorite u isplativo zanimanje.
Na Fakultetu savremenih umetnosti možete birati između 13 programa na osnovnim studijama. U skladu sa svojim afinitetima i talentima, izaberite onaj koji će vam pomoći da napravite zapaženu umetničku karijeru: Slikarstvo, Živopis, Vajarstvo, Multimedije, Grafiku, Modni dizajn, Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Game art, Multimedijalnu produkciju, Muzičke komunikacije, Primenjene medije i kreiranje sadržaja ili Glumu.

ZA SVE LJUBITELJE GLUME: OBEZBEDITE SVOJE MESTO NA MASTERKLASU

Iskoristite priliku i učite od najboljih. Prijavite se za masterklas Slobode Mićalović, koji će se održati 18. i 19. januara u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (u zgradi Beograđanke). 

NAPOMENA: Broj ljudi koji će moći da prisustvuju masterklasu je strogo ograničen. Studentima FSU su mesta garantovana, dok će se mesta za ostale zainteresovane raspoređivati po vremenu pristizanja prijave. Zato se prijavite odmah i obezbedite svoje mesto na vreme.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: