Prijemni.rs
Maturang
  • Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“


Trema pred prijemni ispit poznat je osećaj svih maturanata koji konkurišu za upis na fakultete, pa i njihovih roditelja. Ona je važan fenomen – uzbuđenje koje može biti dobar saveznik i pojačati koncentraciju, ili, sa druge strane, ako je preintenzivna, ometati koncentraciju i osujetiti postizanje dobrih rezultata. Postavlja se pitanje – da li maturanti dovoljno znaju o tome šta je trema i kako njome upravljati...? 

Univerzitet u Beogradu smatra da je informisanje i savetovanje maturanata o tome važno, i poziva ih da prisustvuju grupnom psihološkom savetovanju pod nazivom „Zajedno protiv treme“.

Na savetovanju, u poverljivoj atmosferi, učesnici će imati prilike da se bolje upoznaju sa fenomenom treme, razgovaraju, razmene iskustva, vežbaju tehnike upravljanja tremom, osnaže se, dobiju podršku i savete psihologa iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. 

Zainteresovanima je na raspolaganju nekoliko različitih termina i lokacija u okviru Univerziteta:
sreda, 12. jun – Rektorat Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, 14 – 16 časova, učionica u potkrovlju
petak, 14.jun – Fakultet bezbednosti, Gospodara Vučića 50, 14 – 16 časova, računarska učionica
ponedeljak, 17.jun – Filološki fakultet, Studentski trg 3, 14 – 16 časova, sala za sednice
utorak, 18. jun – Mašinski fakultet, Kraljice Marije 16, 14 – 16 časova, sala 143
sreda, 19. jun – Farmaceutski fakultet, Vojvode Stepe 450, 14 – 16 časova, učionica A002

Savetovanje je besplatno i namenjeno je svim zainteresovanim maturantima koji konkurišu za upis na fakultete u sastavu Univerziteta u Beogradu. 

Zainteresovani se mogu prijaviti za savetovanje popunjavanjem kratkog FORMULARA. Prijavljivanje je obavezno, jer je broj mesta ograničen. Najkasnije dva dana pre sesije, prijavljeni će dobiti sva potrebna uputstva o dolasku na sesiju putem telefona.

Za dodatna pitanja i informacije može se kontaktirati Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu: 011/ 32 07 415, svakog radnog dana u periodu od 9 do 16 časova.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: