Prijemni.rs
Maturang
  • ISKORISTITE POSLEDNJU ŠANSU! Ostalo je manje od 10 slobodnih mesta za upis u Savremenu gimnaziju


Važna informacija za roditelje svih budućih srednjoškolaca – ostalo je manje od 10 slobodnih mesta u Savremenoj gimnaziji za upis u generaciju 2023/24. Reč je o jedinstvenoj ustanovi koja učenicima obezbeđuje potpuno drugačiji pristup učenju, savremeno obrazovanje, osposobljenost za zanimanja 21. veka, pružajući sigurnu i kvalitetnu osnovu za dalje usavršavanje i školovanje. Vaše dete neće ići u ovu školu zato što mora, već zato što želi.

Prijavite se i iskoristite mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata i za svega 409 evra mesečno obezbedite svom detetu najsavremenije obrazovanje u regionu, pod uslovom da se prijavite pre nego što se preostala mesta popune.

Zašto je Savremena gimnazija „stvarno drugačija”

Savremena gimnazija je najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji. To znači da je savremena u svakom smislu – objedinjuje moderno okruženje, napredan plan i program, interaktivno učenje, nastavu na srpskom i engleskom, interdisciplinarnost i kreativnost, bogate vannastavne aktivnosti i poseban pristup potrebama svakog učenika.

 

Učenicima Savremene gimnazije omogućeno je i pohađanje lajvstrim nastave pomoću Distance Learning platforme za učenje na daljinu, koja je dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Ovaj sistem je bio posebno značajan tokom prethodnih školskih godina, jer je omogućavao učenicima da prate celokupnu nastavu i učestvuju u mnogobrojnim međunarodnim projektima i radionicama. To je svakako jedan od razloga zašto se pred upis nove školske godine za Savremenu traži mesto više.

Snižena cena školarina odnosi se na Nacionalni program, gde se nastava održava na srpskom jeziku, i Kombinovani Kembridž program, u okviru koga učenici prate nastavu na srpskom i engleskom jeziku.

Partnerstvo sa roditeljima i fokus na razvijanju talenata i kvaliteta svakog učenika

Osnovna ideja je da roditelji budu partneri profesorima u procesu obrazovanja i vaspitanja dece. To podrazumeva da su obavešteni o svemu, imaju stalan kontakt sa profesorima, psiholozima, pedagozima i upravom škole, aktivno učestvuju i zajedno sa profesorima donose odluke koje se tiču njihovog deteta.

Nastavu u ovakvoj školi, orijentisanoj na obrazovanje 21. veka, može da vodi samo profesor koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje i savladavanje gradiva pomoću najsavremenijih metoda. Profesori su pedagozi sa višegodišnjim iskustvom i stručnošću, posebno obučeni da otkriju i prepoznaju talente svakog deteta, inspirišu ga da ih neguje i razvija i pomognu mu da ih iskoristi na najbolji mogući način. Drugačiji pristup nastavi podrazumeva prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog učenika.

Škola u skladu sa zahtevima generacije koja se školuje

Pored toga što imaju formalnu nastavu, koja je interaktivna i podrazumeva savremeno okruženje, u Savremenoj gimnaziji učenici zajedno razvijaju svoje talente kroz različite radionice, sekcije i kurseve, posećuju muzeje i koncerte ili gledaju predstave koje ih zanimaju i druže se na zabavnim ekskurzijama i izletima.


Uporedo s tim, poštuju se individualnost i potrebe svakog učenika. Na svakog pojedinca gleda se kao na jedinstvenu osobu koja bi kroz razvoj sopstvenih talenata i afiniteta trebalo da odraste u kompletnu, uspešnu i izgrađenu ličnost. Zato Savremena gimnazija talentovanim učenicima koji nižu uspehe u sportu, nauci ili umetnosti svake godine dodeljuje stipendije za školovanje kao nagradu za njihov rad i trud, a kroz formalno obrazovanje podstiče ih da se razviju u profesionalce kakvi teže da postanu.

O posebnosti Savremene gimnazije najbolje govore zadovoljni učenici i roditelji

Roberta Višnjevac Savić, Stefanova mama, smatra da se u Savremenoj gimnaziji učenici kroz različite aktivnosti uče timskom radu, a to je danas neophodno svakoj kompaniji.

„Škola nam se dopala zbog toga što su učionice izuzetno dobro opremljene, deca u školi koriste moderne tehnologije, imaju svoj laptop, učenje je jednostavno zbog dobre komunikacije sa nastavnicima, kao i zbog mnogo drugih razloga. Mislim da je odnos sa nastavnicima od neprocenjive važnosti za obrazovanje jednog deteta, pogotovo u srednjoškolskom uzrastu, kada formira svoje stavove i ličnost. Taj osećaj sreće kada dete dođe iz škole zadovoljno i sa osmehom je neprocenjiv, a ja to dobijam od svog deteta svaki dan.”


Teodora Ćirković, učenica Savremene gimnazije, u ovoj školi razvila je svoje talente. Evo šta ona ima da kaže o svom školovanju u Savremenoj:

„Profesori u Savremenoj su divni, lepo predaju i stvarno mi je drago što sam išla u ovu školu koja mi je pružila mogućnost da otkrijem svoj talenat.”

Ostalo je manje od 10 SLOBODNIH MESTA za upis u generaciju 2023/24. Obezbedite svom detetu savremenu edukaciju, potpuno drugačiji pristup učenju i znanje za zanimanja 21. veka.

Iskoristite šansu!
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: