Prijemni.rs
Maturang
  • Kako izmeriti uspešnost menadžmenta?


Uspešnost upravljanja organizacijom nije lako izmeriti kao što je to slučaj sa nekim „opipljivim” pokazateljima, ali nije ni nemoguće. Jedan od načina merenja uspešnosti menadžmenta, koja se ogleda u vidu priznanja za uspešno poslovanje organizacijom, jeste putem sertifikata bonitetne izvrsnosti.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je ogledalo uspeha, predstavlja prestižnu potvrdu uspešnog, postojanog, sigurnog i kvalitetnog poslovanja organizacije i dobitnike svrstava u sam vrh privrede. Bonitetnu izvrsnost stiču organizacije koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži period pokazale kao pouzdan poslovni partner. Organizacije koje su nosioci ovog sertifikata čine poslovnu mrežu najuspešnijih.

Uz sertifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja privrednih subjekata više nisu neophodna, jer je sertifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja njegovog nosioca. Sertifikovane kompanije ovim činom stiču kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti. 

Posedovanjem sertifikata bonitetne izvrsnosti privredni subjekti pozicioniraju se kao najpoželjniji poslovni partneri. Sertifikatom bonitetne izvrsnosti privredni subjekat potvrđuje klijentima ili poslovnim partnerima sigurnost poslovanja, kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja.

Ovaj tip sertifikata izdaje bonitetna kuća na osnovu ispunjenih kriterijuma uspešnog finansijskog poslovanja i njegov cilj postizanje lakše komunikacije sa potencijalnim poslovnim partnerima i klijentima, ali i otvaranje vrata za proboj na različita tržišta. Na osnovu unapred utvrđene metodologije određuju se bonitetne ocene i vrši se sertifikacija.

Popularnost bonitetnog ocenjivanja ogleda se u jednostavnosti. Veliki broj obrađenih podataka predstavlja se samo jednim simbolom. Bonitetne ocene poslovnih subjekata se određuju od najniže (CCC) do najviše ocene (AAA), prema pravilima koja su ustanovile najveće svetske bonitetne kuće. Bonitetne kuće dodeljuju sertifikate bonitetne izvrsnosti privrednim subjektima koji su postigli uspeh oličen u ocenama od A+ do AAA.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti se dodeljuje organizacijama koje su ocenjene najvišim bonitetnim ocenama: AAA (izuzetno jaka sposobnost izvršavanja finansijskih obaveza), AA+ (veoma visoka sposobnost izvršavanja finansijskih obaveza) i A+ (visoka sposobnost izvršavanja finansijskih obaveza).

Ovaj sertifikat je pokazatelj stabilnih organizacija koje su poželjne za saradnju. Na makronivou, sertifikacija i bonitetni izveštaji doprinose razvoju finansijskog tržišta i značajni su za određivanje preciznijeg finansijskog stanja u državi i šire. Na međunarodnom tržištu sertifikat bonitetne izvrsnosti sastavni je deo modernog poslovanja.

Visoka škola modernog biznisa (Modern Business School – MBS) dobitnik je sertifikata bonitetne izvrsnosti, što je odraz odličnih poslovnih performansi, visokog stepena likvidnosti i finansijske stabilnosti. Visoka bonitetna ocena, AA+, potvrda je uspešnog rada, konstantnog usavršavanja i dobrog menadžerskog odlučivanja.

MBS će nastojati da nastavi sa ostvarivanjem dobrih poslovnih rezultata, poštujući visok stepen profesionalnosti, kako bi opravdao ukazano poverenje i kako bi se studentima prenela dobra poslovna praksa uspešnih menadžera.

Ukoliko želite da steknete ili proširite svoje znanje i veštine iz oblasti menadžmenta, pogledajte koje vam studijske programe nudi Visoka škola modernog biznisa iz Beograda, sa sedištem u samom centru grada, na Terazijama 27. 

Upoznajte se sa ponudom studijskih modula na osnovnim akademskim studijama i master akademskim studijama.

 

Visoka škola modernog biznisa (Modern Business School – MBS)
Terazije 27, IV sprat, Beograd
https://mbs.edu.rs/
+381 (0)11/41-20-700
+381 (0)63/353-366

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: