Prijemni.rs
Maturang
  • Kvizom do finansijske edukacije u Srbiji


(Preuzeto sa sajta BIZLife - 12.01.2018. )

Projekat “Evropski kviz novca” trebalo bi da posluži edukaciji sadašnjih i budućih korisnika finansijskih usluga.

Kviz

Foto: Pixabay

Udruženje banaka Srbije, u saradnji s Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, započinje projekat “Evropski kviz novca”, najavila je Slađana Sredojević, specijalni savetnik za međunarodnu saradnju, finansijska tržišta i obrazovanje u UBS.

Cilj ovog projekta je finansijska edukacija sadašnjih i budućih korisnika finansijskih usluga, rekla je Sredojevićeva na konferenciji za novinare.

Kako je objasnila, “Evropski kviz novca” se prvi put organizuje kao takmičenje sa više od hiljadu učesnika uzrasta od 13 do 15 godina iz 30 evropskih zemalja.

“Takmičenje će se odvijati u dve faze. Prva faza su nacionalna takmičenja, u kojim će se odeljenja ili njihovi predstavnici međusobno nadmetati u znanju iz oblasti finansija putem kviza preko interneta, koristeći besplatnu Kahoot! platformu”, navela je Sredojevićeva.

Nacionalno takmičenje odeljenja za učesnike iz Srbije zakazano je za 16. mart, a dva učenika iz odeljenja koje pobedi biće pozvana na međunarodno finale Evropskog kviza novca 8. maja 2018. u Briselu.

UBS će omogućiti učešće pobednika nacionalnog takmičenja na evropskom finalu, pokrivajući troškove puta i smeštaja za dva učenika i pratioca (nastavnika).


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: