Prijemni.rs
Maturang
  • Maturanti, upis još uvek traje: Zbog velikog interesovanja, Savremena gimnazija otvara još jedno odeljenje


Mnogi roditelji i učenici su i ove godine prepoznali kvalitet školovanja u Savremenoj i uverili se zašto je zovu stvarno drugačijom školom. Nije kasno da se i vi nađete među njima.

Zbog velikog interesovanja za upis, Savremena gimnazija je otvorila još jedno odeljenje kako bi najsavremenije Kembridž školovanje u regionu pružila što većem broju učenika.

Saznajte sve o pogodnostima za upis u novo odeljenje u Savremenoj.

Škola u skladu sa zahtevima novih generacija

Savremena gimnazija je Future Ready School i odgovara na izazove savremenog deteta i potrebe sveta u kojem ono živi. Pristup obrazovanju u Savremenoj je fleksibilan i razvija se u kontinuitetu, prateći težnje i želje ne samo učenika već i njihovih roditelja, sa ciljem da, posle svog četvorogodišnjeg školovanja, savremeni gimnazijalci postanu svestrane ličnosti koje će u svakom trenutku uspešno moći da odgovore na sve izazove budućnosti.

Interaktivni i zanimljivi časovi, posvećeni nastavnici, primena najsavremenijih edukativnih tehnologija, personalizovani nastavni program i dvojezično obrazovanje čine Savremenu mestom na kome će vaše dete dobiti sve što mu je neophodno za pravilno odrastanje i uspešnu akademsku budućnost.

U Savremenoj gimnaziji nastava se odvija na Nacionalnom i Kombinovanom − Kembridž programu, koji su akreditovali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prestižni Univerzitet u Kembridžu. U modernom okruženju u kom uče savremeni učenici i uspesi dolaze mnogo lakše, pa im se mnogo jednostavnije otvara i put za nastavak školovanja na najboljim domaćim i svetskim obrazovnim ustanovama.

Korišćenje najsavremenijih edukativnih tehnologija u nastavi 

U jedinstvenim, posebno dizajniranim učionicama Savremene gimnazije (Intelligent Classroom) vaš budući gimnazijalac svesku će rado zameniti iPad uređajima, interaktivnom tablom i Google aplikacijama i lako će usvajati znanja, dok ćete vi, kao roditelj, moći svakodnevno da proveravate njegove ocene u elektronskom dnevniku.

Učenje u Savremenoj podržano je i primenom Amazon Echo i Samsung Gear VR uređaja, jedinstvene e-Learning platforme, 3D štampača, 3D olovke i 3D skenera, a uz sve to, ono je interaktivno, kreativno i zanimljivo, jer profesori, vrhunski stručnjaci u svom poslu, neprestano pronalaze nove, drugačije načine za prenošenje znanja i nastoje da učenici to znanje praktično usvoje.

Jedna od osnovnih ideja Savremene gimnazije je da roditelji budu partneri profesorima u procesu obrazovanja i vaspitanja dece. Oni imaju stalan kontakt sa profesorima, psiholozima, pedagozima i upravom škole. Aktivno učestvuju, obavešteni su o svemu i zajedno sa profesorima donose odluke koje se tiču njihovog deteta.

U Savremenoj vlada disciplina, ali se uči bez stresa. Učenici stiču znanja na kreativan način, uz eksperimente u savremeno opremljenoj laboratoriji, kroz ogledne časove i bogate vannastavne aktivnosti – posete kulturnim manifestacijama, pozorištima i bioskopima, nezaboravne izlete, humanitarne akcije itd. Ovo je samo deo zdravog okruženja u kome učenici Savremene rastu i stiču znanja i veštine za ceo život.

Stvarno drugačija srednja škola koja učenike priprema za uspeh u 21. veku

Savremeno vreme traži savremene pristupe, a za uspeh u 21. veku od pojedinca se ne traži da bude hodajuća enciklopedija, već da na inovativan, kreativan i utemeljen način upotrebljava znanja i pomera granice. Umesto da rešavaju probleme radi problema, učenici Savremene uče da ih rešavaju zbog konkretnih potreba. Na taj način oni postaju angažovaniji, emotivno zainteresovani i fokusiraniji.

Cilj Savremene gimnazije je da od svojih učenika stvori građane sveta: visokoobrazovane, moderne, uspešne i nadasve odgovorne ljude, kojima će, zahvaljujući diplomi Savremene, nakon školovanja biti širom otvorena vrata najprestižnijih svetskih univerziteta, dok će ih nivo i kvalitet znanja postaviti u sam akademski vrh. 

Ako želite da i vaše dete stekne najkvalitetnije i najsavremenije obrazovanje, prijavite se na vreme i obezbedite mesto u najsavremenijoj srednjoj školi u regionu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: