Prijemni.rs
Maturang
  • Na Sajmu visokog obrazovanja u Mladenovcu čak 20 fakulteta


(Preuzeto sa sajta Blic - 28.12.2017. )

Ove godine Gimnazija u Mladenovcu našla je način da izađe u susret svojim maturantima, a tako i onima iz drugih srednjih škola i organizuje Sajam visokog obrazovanja. Ukupno 20 fakulteta (11 državnih i devet privatnih) u periodu od 25. do 29. decembra predstavljaju svoje programe maturantima.

Gimnazija Mladenovac

Foto: Blic/Privatna arhiva

Gostujući fakulteti će predstaviti svoje programe maturantima mladenovačke gimnazije u njihovim učionicama do 11 časova svakog dana. Maturanti drugih škola biće u prilici da se informišu putem flajera i drugog materijala izloženog na štandovima u holu škole.

Ideja je potekla od direktora Gimnazije Mladenovac, Aleksandra Cvetkovića.

- Pošto je upis na fakultete pred vratima, došao sam na ideju da približim principe visokog obrazovanja učenicima, dajući im jasniju sliku o tome šta ih čeka u nastavku školovanja i mogućnost da jasnije i lakše odaberu svoj put. Svaki početak je težak i ako imate želju da neki projekat uspe, potrebno je da uložite napor. Ali, s obzirom da smatram da je ovo neophodan korak koji će mnogo pomoći učenicima čineći njihov izbor sigurnijim, nama koji smo se bavili organizacijom, ništa nije teško palo. Nadam se da će Sajam doživeti očekivan uspeh i postati samo prvo okupljanje u nečemu što će u budućnosti postati tradicionalno - rekao je direktor mladenovačke gimnazije.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: