Prijemni.rs
Maturang
  • Napravi prvi korak ka uspešnoj karijeri – upiši VPŠ


Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) u Novom Sadu je državna institucija na kojoj je do sad diplomiralo gotovo 40.000 studenata. Svake godine interesovanje za studijske programe ove škole je sve veće, pa se i broj diplomiranih stručnjaka u oblasti primenjene informatike, preduzetništva, finansija, turizma i trgovine, velikim intenzitetom povećava.

vpsVPŠ sledeće godine slavi 60 godina od nastanka i danas može da se pohvali prepoznatljivim i cenjenim smerovima i profilima, kao i visoko razvijenom poslovnom saradnjom sa brojnim domaćim i međunarodnim institucijama u oblasti privrede i obrazovanja.


Zašto da upišeš baš VPŠ?

Visoka poslovna škola strukovnih studija od samog starta školovanje nudi svojim studentima profesionalni razvoj kroz nekoliko segmenata, unutar same institucije:

 

Dobijaš praktičnu pomoć u pripremi za karijeru

Centar za razvoj karijere (http://www.vps.ns.ac.rs/studenti/centar-za-razvoj-karijere/) ima za cilj lakše i brže povezivanje studenata i privrede. U ovom Centru studenti dobijaju pomoć u oblasti zapošljavanja, planiranja karijere, pisanja radne biografije i priprema za razgovor sa poslodavcem. Takođe, studenti dobijaju informative usluge u pogledu stipendija i programa mobilnosti, konkursa, slobodnih radnih mesta, mogućnosti za praksu u zemlji i inostranstvu.

 

Dobijaš pomoć u pronalaženju posla

Stručna praksa i Sajam zapošljavanja (http://www.vps.ns.ac.rs/studenti/strucna-praksa/):

  • Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu je pouzdan partner svojim studentima u trasiranju njihove profesionalne karijere. Veliki broj studenata je nakon završetka školovanja zauzeo mesto na najodgovornijim pozicijama u privatnom i državnom sektoru. Samo neke od poznatih kompanija sa kojima VPŠ sarađuje su: JP “Srbijagas”, Erste Bank, Com Data, Execom, Societe Generale Srbija, Grand motors, Dunav osiguranje, Univerexport, Univerzal, itd.
  • Takođe, VPŠ je partner i poslodavcima u procesu dolaženja do željenog kadra. Sajam zapošljavanja se održava periodično u školi, kada pred studente istupaju mnoge priznate kompanije, a studenti dobijaju mogućnost zaposlenja u proverenim firmama.

 

Upoznaćeš poznate ličnosti, uspešne u svom poslu

Tribine poznatih su sad već tradicionalna dešavanja na Visoko poslovnoj školi. Anketiranjem studenata odlučuje se ko će gostovati na VPŠ i studentima približiti svoj delokrug uspešnog poslovanja. Do sada su na tribini studentima govorili proslavljena košarkašica Milica Dabović, psiholog Vladimir Beara, atletičar Goran Vendlener, glumci iz serijala “Državni posao”, poznati youtuber Milan Inić Yasserstain i drugi.

 

Podstičemo sportski duh

Novosadski kros Trka za dečji osmeh takođe je, sad već tradicionalno, deo programa VPŠ. Studenti se osim ovog takmičenja koji je humanitarnog karaktera, druže i svake godine povodom Dana studenata na sportskim igrama.

 

Popularni studijski programi, zanimanja tražena i kod nas i u svetu

(http://www.vps.ns.ac.rs/studije/)

Osnovne strukovne studije:

  • Finansije i bankarstvo
  • Primenjena informatika
  • Trgovina i međunarodno poslovanje
  • Turizam i hotelijerstvo
  • Preduzetništvo

Specijalističke strukovne studije

  • Bankarstvo i berzansko poslovanje
  • Menadžment

Master strukovne studije (akreditacija je u toku)

  • Međunarodno poslovanje i finansije

 

ZAKORAČI I TI NA PRVU LESTVICU USPEŠNE KARIJERE I POSTANI DEO TIMA VISOKE POSLOVNE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU


http://www.vps.ns.ac.rs/

https://www.facebook.com/vpsns/

Novi Sad, Vladimira Perića-Valtera 4, 021-485-4000


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: