Prijemni.rs
Maturang
  • Niš: Budući brucoši polažu prijemne ispite


(Preuzeto sa sajta RTS - 26.06.2018. )

Na fakultetima Univerziteta u Nišu su počeli prijemni ispiti za upis na prvu godinu studija. Za oko 4850 mesta za brucoše prijavilo se ukupno 4200 svršenih srednjoškolaca.

Univerzitet u Nišu

Foto: FB/Univerzitet u Nišu

I ove godine najveće interesovanje vlada za studije medicine, elektronike, umetnosti i nekih programa na Filozofskom fakultetu, gde se za jedno mesto prijavilo dvostruko više kandidata. Prvog dana prijemni ispit polagao se na anglistici.

„Kada je reč o našim programima, programi su uporedivi sa inostranim, tako da im se naše diplome priznaju kada odu tamo. Program za socijalni rad je rađen preko evropskog progama, tako da je to jedan od najmodernijih programa u Evropi", kaže Prof.dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

Poraslo je interesovanje i za Ekonomski, Pravni, Mašinski i Građevinsko-arhitektonski fakultet, na kojima se prijavilo znatno više kandidata nego prethodnih godina. Prijemni ispit polagale su buduće arhitekte.

Prijemni ispiti završavaju se u petak. Slede rang liste, žalbeni rokovi, pa upis. Za samofinansirajuće studente godišnje školarine kreću se od 45000 dinara na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i Mašinskom fakultetu, do 120.000 dinara na medicini i Fakultetu umetnosti.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: