Prijemni.rs
Maturang
  • Nisi našao/-la cimera, a uskoro se seliš u studentski dom? Izdvojili smo nekoliko tipova cimera


Kada se uputite na fakultet bez prethodno odabranog cimera, ne možete znati s kim ćete deliti svoj prostor. U nastavku je dato sedam tipova cimera s kojima biste se mogli susresti, a izdvojeni su na osnovu iskustava studenata.

  1. Neuredan: Deljenje sobe s nekim ko ne vodi računa o redu i čistoći može biti izazov. Neurednost može varirati od nereda u sobi do zanemarivanja lične higijene, što može stvoriti neugodnu atmosferu.
  2. Noćna ptica: Studenti koji vole izlaske i druženja često mogu narušiti mir i tišinu, dovodeći prijatelje u sobu u nezgodno doba.
  3. Perfekcionista za čistoću: S druge strane, ako vam se posreći da dobijete cimera koji voli red i čistoću, vaš zajednički prostor će uvek blistati. Samo se potrudite da i vi doprinesete održavanju urednosti.
  4. Vredan učenik: Cimer koji većinu vremena provodi u učenju može biti miran i tih, ali možda će vam nedostajati druženje. Nekada je dobro napraviti pauzu i zajedno otići na kafu.
  5. Zauzeti radnik: Cimer koji je često van sobe zbog posla ili predavanja može vam pružiti osećaj privatnosti, ali možda ćete retko imati priliku da provodite vreme zajedno.
  6. Savršeni cimer: Ponekad se posreći i upoznate cimera sa kojim se sve poklopi – od zajedničkih interesovanja do sličnih navika. Takvi cimeri vam mogu postati prijatelji za ceo život.

Bez obzira na tip cimera s kojim završite, komunikacija i kompromis su ključni za uspešan suživot. Otvoreni razgovori o očekivanjima i granicama mogu pomoći da se izbegnu nesporazumi i stvore prijatni uslovi za sve strane.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: