Prijemni.rs
Maturang
  • Novi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment


Visoka ICT akreditacijom od 2017. godine ima modul Inženjerski menadžment u okviru studijskog programa Komunikacione tehnologije za buduće ICT inženjere.

Inženjerski menadžment je modul dizajniran u skladu sa potrebama tržišta koje zahteva sve veći broj inženjera sa menadžerskim znanjima i veštinama. Takvi inženjeri, naročito iz ICT oblasti, bilo da rade u malim ili velikim kompanijama, često imaju potrebu da rešavaju poslovne probleme koji izlaze iz okvira tehnologije, ali su usko povezani sa ICT tehnologijom.

Znanja i veštine koji se stiču tokom studiranja na modulu Inženjerski menadžment idealno se poklapaju i sa jednim od dominantnih rešenja za smanjenje nezaposlenosti – osnivanje startup kompanija. I država kroz mnoštvo programa podrške preduzetništvu vidi razvoj startup kompanija kao jedan od prioritetnih ciljeva ekonomske politike naše zemlje.

ICT proizvodi imaju ogroman potencijal za rešavanje problema u različitim oblastima privrede i svakodnevnog života (ne samo za upotrebu u profesionalnim ICT sistemima i mrežama) jer ICT tehnologije mogu poslužiti kao alat za rešavanje problema. 

U takvom tržišnom okruženju modul Inženjerski menadžment obezbeđuje stručna znanja koja služe kao interfejs između biznisa i inženjerstva, jer pored jedinstvene kombinacije znanja iz telekomunikacija, mrežnih tehnologija i programiranja ovi inženjeri mogu i da organizuju, vode, planiraju, nadziru poslovne aktivnosti, da upravljaju njima…

Program modula Inženjerski menadžment obuhvata stručna znanja iz:

  • Komunikacionih tehnologija 
  • Računarskih mreža
  • Osnova programiranja
  • Razvoja proizvoda
  • Upravljanja projektima
  • Preduzetništva za startup
  • Product managementa
  • Menadžmenta prodaje

 Primarani cilj je da studenti steknu stručne kompetencije za pozicije u društvu najuspešnijih, s obzirom na to da se Revolucija 4.0 gradi na infrastrukturi prethodne ICT digitalne revolucije, koju obezbeđuju upravo ICT inženjeri. Ishod studijskog programa ostvaruje se savremenim metodama nastave, radom u savremeno opremljenim laboratorijama, sa vrlo stručnim i kvalitetnim nastavnim kadrom, uz težnju dostizanja najviših standarda.

Sa dugom tradicijom, državna, nekada Viša PTT, u korak sa ICT tehnologijama, jedinstvena u Srbiji, u centru Beograda – VISOKA ICT ŠKOLA


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: