Prijemni.rs
Maturang
  • Omiljeni profesor Srbije 2018


Koje osobine treba da ima omiljeniji profesor? Da li ga đaci vole zato što je popustljiv ili strog? Da li su visoki zahtevi, predan rad i nesebičnost ono što učenici danas cene kod svojih profesora? Ili je presudan drugarski odnos?

Omiljeni profesor EDUfair

Odgovore na ova pitanja, ali i ko je poneo laskavu titulu najomiljenijeg profesora Srbije saznaćemo 9. marta, u 12 sati u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, na svečanom otvaranju Sajma obrazovanja EDUfair 2018.

Organizovanjem takmičenja za najomiljenijeg profesora Sajam obrazovanja obeležava 15 godina postojanja, tokom kojih je postao prepoznatljiv brend u Srbiji i svetu, ali i nezaobilazna pomoć mladim ljudima u izboru studija i njihove buduće karijere. U takmičenju za izbor najomiljenijeg profesora učestvovalo je više od 150 kandidata iz svih krajeva Srbije, koje su predložili njihovi bivši i sadašnji učenici, kolege i direktori škola. Pobednik je izabran glasovima đaka, i on će od organizatora Sajma obrazovanja dobiti nagradno putovanje za dvoje u Milano i džeparac.

Sajam obrazovanja EDUfair 2018. održava se 9. i 10. marta hotelu Crowne Plaza pod sloganom „Šta upisuješ“. Tokom dva dana trajanja ove manifestacije, posetiocima će se predstaviti domaći i strani univerziteti, fakulteti i visoke škole, a u godini jubileja Sajam donosi još jednu značajnu novinu - prvi put među izlagačima su i srednje škole.

Učenici osnovnih i srednjih škola, budući brucoši, studenti i njihovi roditelji imaće priliku da se upoznaju sa obrazovnim profilima koje nude srednje škole, sa studijskim programima i uslovima studiranja na više od 100 domaćih i stranih visokoškolskih ustanova, da saznaju kako da konkurišu za stipendije, ali i kakve su mogućnosti školovanja na master i doktorskim studijama. Biće predstavljeni i međunarodni programi razmene učenika i studenata.

Osim obrazovnih ustanova iz Srbije ovogodišnji izlagači dolaze iz Amerike, Austrije, Velike Britanija, Grčke, Kanade, Letonije, Nemačke, Češke, Italije, Francuske, Slovačke, Slovenije…

Posetioci će moći da učestvuju u nagradnim igrama koje su za njih spremili prijatelji Sajma, a među nagradama su letovanje, pokloni Red Bull-a, Fit pass članske karte…

Svečanom otvaranju Sajma obrazovanja prisustvovaće predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rektori, dekani i brojni profesori.

Sajam će biti otvoren od 10 do 18 sati. Pojedinačna ulaznica košta 100 dinara,  grupna 70 dinara, a uz registraciju na sajtu www.edufair.rs ulaz je besplatan.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Beograd.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: