Prijemni.rs
Maturang
  • Ona je omiljena profesorka u Srbiji


(Preuzeto sa sajta Mondo - 09.03.2018. )

Sajam obrazovanja "EDUfair" počeo je danas u hotelu Crowne Plaza u Beogradu i trajaće do sutra, a budući brucoši na jednom mestu moći će da dobiju sve informacije vezane za upis na državne i privatne fakultete.

EDUfair

Foto: edufair.rs

Prvi put, osim fakulteta među izlagačima su i srednje škole, a na otvaranju sajma proglašen je i pobednik takmičenja za najomiljenijeg profesora Srbije.

Učenici su svojim glasovima odlučili da je omiljena profesorka u Srbiji Vesna Marićkoja predaje muzičko u trsteničkoj gimnaziji

Ona za Tanjug kaže da je zahvalna gimnazijalcima za sreću koju su joj priredili, da je dobijala mnoge nagrade ali da joj je nagrada "omiljeni profesor" najdraža, jer je došla od učenika.

"To znači da smo došli do njihovih osećanja, da ono što radimo u njima ostavlja trag. Mnogo mi znači, mnogo sam srećna i iznenađena jer nisam znala za to glasanje", naglasila je Marić.

Smatra da su učenici za nju glasali zbog iskrenog odnosa koji ima prema njima, da im je posvećena i da ih uvek podržava.

"Mislim da je presudio odnos prema njima. Volim učenike, volim da ih posmatram kako rastu, da pričam sa njima, da im se posvetim, da ih podržavam", rekla je ona.

Nagrada za omiljenu nastavnicu, osim plakete, je putovanje za dvoje u Milano, a dobila je džeparac za put.

Jedan od osnovača Sajma obrazovanja prof. Danilo Goljanin kaže da je nagrada "omiljeni profesor" uvedena ove godine i jedna vrsta zahvalnosti profesorima koji rade sa mladim ljudima.

"Ovo je način da im se zahvalimo što obrazuju decu i pomažu da postanu ljudi", naglasio je on.

Budući brucoši na Sajmu obrazovanja imaju priliku da se upoznaju sa studijskim programima državnih i privatnih fakulteta, ali i da dobiju informacije kako da konkurišu za određene stipendije.

Posetioci će moći da se informišu i o programima razmene studinata i učenika.

Sajam će biti otvoren od 10 do 18 sati, a pojedinačna ulaznica košta 100 dinara, grupna 70 dinara, a uz registraciju na sajtu www.edufair.rs ulaz je besplatan.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: