Prijemni.rs
Maturang
  • Otvoren poziv za sve studente i maturante na besplatnu MeetIT konferenciju na MEF fakultetu


Obaveštavamo vas da će se na MEF fakultetu u subotu, 01.04.2023. godine, organizovati „MeetIT“ konferencija.

MeetIT je projekat namenjen studentima i maturantima srednjih škola u cilju povećanja njihove opšte informisanosti u određenim aktuelnim oblastima u Srbiji, koje su nastale zahvaljujući informacionim tehnologijama. Ono što žele, jeste da pomenutima organizuju događaj koji će im omogućiti da prošire svoje vidike i kontakte, kao i upoznavanje kolega iz iste branše.

Razgovaraće se o društvenim mrežama i o mogućnostima koje su tu otvorene. Saznaćete gde su prve IT prilike i šta raditi posle fakulteta. Pored toga, imaćete priliku da upoznate gosta koji će vam pričati o svom uspehu, pronalasku motivacije, kao i o tome na koji je način došao do ideje otvaranja sopstvene firme. Za sam kraj, spremili su vam i radionicu koja će vam pokazati sam proces realizacije i izrade igrica.
 
Prijavi se putem linka: https://mef.edu.rs/obavestenja/novosti/meetit-konferencija-2023

Predavači koji te očekuju u subotu na MEF-u su:

Aleksa Todorović je po struci digitalni marketing specijalista i menadžer odnosa sa javnošću. Preko 5 godina je u marketingu, mahom u modnoj, a protekle dve godine i u ecommerce industriji. Započeo je svoju karijeru na Serbia Fashion Week-u, gde i dalje radi kao eksterni saradnik. Pored toga, od ove godine postao je i deo pariske nedelje mode. Pored svog eksternog i freelance angažmana sa kompanijama poput Wolt, EXIT festival itd., full time je deo marketing tima jednog od najvećih marketplace platformi u regionu Bazzar.rs, u ulozi digital marketing specijaliste. Društvene mreže su oduvek bile njegova strast tako da je, pored poslovnih angažmana, odlučio da i od sebe napravi brend na istim i podeli sa publikom određene vrednosti, savete i informacije kojima raspolaže.

Aleksandra Stojanović je influenser i preduzetnica. Od malih nogu je prepoznala svoju kreativnost, pa tako nju prenela kroz posao content creator-a. Kreator je strategije razvoja profila popularne društvene mreže TikTok, na kojoj i sama broji preko 124 hiljade pratilaca, sa više od 5 miliona lajkova. Mnogima od nas je inspiracija, dobar savetnik za život i lepotu.

Stefana Mijatović je modna fotografkinja, kreativna direktorka, kao i suosnivačica i voditeljka 528FM podcasta. Sa modnim brendovima radi na razvoju njihovog vizuelnog identiteta. Sarađivala je sa mnogim domaćim brendovima, ali i stranim kao što su Hugo i Honor. U podcast-u govori o aktuelnim društvenim temama, ali vodi i razgovore sa kreativnim i zanimljivim ljudima čije bismo životne priče retko mogli da čujemo.

Petar Rašić koji ima svega 20 godina je generalni diretor Etna Digital kompanije. Kako je sa samo 15 godina postao svestan situacije, želeći da bude finansijski samostalan i time pomogne roditeljima, svoj prvi posao pronašao je preko omladinske zadruge zaposlivši se u jednoj fabrici. Vremenom, shvatio je da posao na kom je radio nije bio za njega, kako je sposoban za nešto više i kreativnije, svoj trud je preusmerio na nasumično pozivanje kompanija radi dobijanja prvih klijenata. Danas, Petar se može pohvaliti kompanijom koja čini kreativan, posvećen i tim zaljubljen u digitalni marketing.

Nina Vasiljević je diplomarni ekonomista, trenutno na master studijama na smeru Organizacija i menadžment ljudskih resursa. Zaposlena je u kompaniji Ananas, na poziciji IT regruter.  Karijeru je zvanično započela 2017. godine, u švajcarskom start up-u. Pridružila se timu kao praktikant, a nakon 2 meseca je postala stalni član tima. Tokom studentskih dana bila je član najveće globalne studentske organizacije, gde je stekla mnogo različitih veština, koje su joj koristile da se kasnije i zaposli.

Bratislav Bojić je osnivač i generalni menadžer najveće zajednice programera i startup-ova na jugu Srbije, No Limit Hub. Diplomirao je na Departmanu za novinarstvo i komunikologiju, a svoju karijeru u digitalu i IT sektoru započeo pre završetka studija kroz studentske organizacije i na nezavisnim projektima vezanim za digitalnu edukaciju i razvoj mladih. Trenutno je operativni direktor (COO) Product Hive-a, agencije za razvoj digitalnih proizvoda. Jedan od glavnih zadataka na ovoj poziciji je Talent Acquisition & Development - zapošljavanje, head hunting, kreiranje i praćenje programa za rast i razvoj zaposlenih, kao i praksi za studente. Radio je na razvoju dva startup-a. Radi i kao konsultant za marketing i razvoj biznisa, a ima i hobi koji je pretvorio u biznis - grafički dizajn.

Očekuju te na MEF fakultetu!
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: