Prijemni.rs
Maturang
  • Ovogodišnji EDUFair dovodi svetsku obrazovnu elitu u Beograd


Najveći sajam obrazovanja u Srbiji EDUFair biće održan u nedelju, 12. marta, u Hotelu Metropol u Beogradu. Prema najavi organizatora Integraledu, beogradski sajam obrazovanja EDUFair će i ove godine okupiti neke od najuglednijih univerziteta, letnjih škola stranih jezika i internata iz Srbije i inostranstva, a biće poseban po tome što će ugostiti i obrazovne institucije iz zemalja koje retko dolaze u Beograd, kao što su Litvanija, Finska, Mađarska i Belgija. Tu će biti i predstavnika iz Velike Britanije, Grčka, Amerike, Italije, Švajcarske, Kanade, Finske, Austrije, Slovenije i Francuske. (SVI IZLAGAČI)

Slovenija je vrlo popularna za studente iz Srbije, jer na državnim univerzitetima mogu da studiraju besplatno. Za porodice koje su zainteresovane za studije u Velikoj Britaniji ovogodišnji EDUFair okuplja čak sedam univerziteta, koji su posebno za posetioce sajma pripremili popuste na školarine od trideset odsto. Takođe, na sajmu će biti prisutni i predstavnici jednog od najelitnijih britanskih univerziteta Lancaster University, o kom su pisali The Times, Sunday Times Good University Guide i Guardian University Guide. Dodatna pogodnost za one koji se opredele za studije u Velikoj Britaniji je i nova regulativa koja navršenim studentima britanskih univerziteta omogućava da u Velikoj Britaniji ostanu do dve godine bez dodatne radne vize. Ove godine u Srbiju dolaze i predstavnici čak deset univerziteta iz Amerike, među kojima su i univerziteti sa posebnim pogodnostima koji za upis ne traže polaganje SAT testa, sa posebnim pogodnostima.  

Pored univerziteta iz Srbije i inostranstva, na svakom sajmu obrazovanja posebnu pažnju privlače i letnje škole jezika, ali i međunarodne srednje škole i internati, koje u Srbiji postaju sve popularnije zbog fantastičnih nastavnih programa i sertifikata koje nude: 

“Porodice iz Srbije koje šalju decu u srednje škole u inostranstvu najčešće se odlučuju za Veliku Britaniju, kao što je Bromsgrove School i Abbe DLD Collages, zbog akademskih standarda i mogućnosti koje nude škole, ali i zbog školarina koje se nude dobrim đacima. Tokom poslednjih godina primetan je porast, ali je važno da se odabir obrazovne institucije vrši pod akademskim vođstvom konsultanata za obrazovanje,  koji najbolje znaju kako da usklade obrazovni potencijal mlade osobe sa onim što se nudi, da odaberu adekvatan nastavni program, tip škole i destinaciju za nastavak s obrazovanjem“, izjavila je Biserka Ludoški ispred Integraledu međunarodne mreže za savetovanje u obrazovanju koja organizuje EDUfair u Beogradu.  

„Broj zahteva za obrazovne kampove se u proteklom periodu utrostručio. Najpopularnije destinacije su Britanija, Švajcarska, Nemačka, Španija, Italija ali i Amerika. U letnjim kampovima mladi ljudi mogu da usavrše svoje znanje stranih jezika, a mogu i da se opredele za specijalizovane edukativne programe prema svojim interesovanjima, poput medija, izvođačkih umetnosti, dizajna zvuka i produkcije, forenzike i kriminologije, dizajna video igara, javnog govora i liderstva“, istakla je Biserka Ludoški. 

EduFair tradicionalno svake godine bira najbolju nastavnicu ili nastavnika Srbije, što je posebno važna titula, jer nastavnike kandiduju đaci, a oni i glasaju. Ove godine pobednica takmičenja je Maja Merdović, nastavnica engleskog jezika i književnosti u Savremenoj gimnaziji iz Beograda. Maji Merdović će svečano biti uručena nagrada na predstojećem sajmu obrazovanja EDUFair. 

Posetioci ovogodišnjeg EDUFair-a moći će na licu mesta da dobiju besplatne konsultacije sa domaćim i stranim stručnjacima za obrazovanje koji im mogu pomoći da od velikog broja ponuda izaberu onu koja će im najviše odgovarati, koja će najbolje podstaći potencijale đaka, ali se i uklopiti u budžet porodice. 

Preporučujemo da se prijavite onlajn što pre kako biste izbegli čekanje pri ulazu na EDUfair

Prijave i registracije za sajam obrazovanja EduFair uveliko su počele na sajtu EduFair.rs.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: