Prijemni.rs
Maturang
  • PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA


Među pričama naših studenata u ovoj rubrici, našla se i priča jedne profesionalne sportistkinje koja uspeva da uskladi obaveze na fakultetu i naporne treninge koji su deo njene profesije. Ova uspešna mlada devojka se zove Ivana Nedeljković, profesionalna je odbojkašica i student MEF fakulteta. Uživajte u njenoj priči i pronađite motivaciju.

 ”Na kraju četvrte godine srednje škole, glavna tema je bila ko će koji fakultet upisati. Ja sam se uglavnom sklanjala po strani kada se pokrene ta tema, misleći da je nemoguće baviti se profesionalno sportom i studirati. Ali MEF me je ubedio u suprotno.

Čula sam za MEF fakultet preko drugarice koja se u tom momentu bavila odbojkom kao i ja, i postizala je sjajne uspehe na fakultetu. Dala mi je dosta informacija o samim predavanjima, ophođenju profesora prema studentima, raznim projektima, itd. Odmah nakon razgovora zakazala sam obilazak fakulteta, koji sam pre toga videla samo na slikama. Na prvi pogled mi je delovalo da na sajtu fakulteta stoji ambijent nekog inostranog fakulteta. Moje oduševljenje nisam mogla sakriti kada sam se uverila da fakutet stvarno izgleda i funkcioniše kao što je predstavljeno na sajtu, i to je dovelo do toga da isti taj dan upišem baš MEF fakultet i započnem svoj put od brucoša do lidera.

Meni kao profesionalnom sportisti, mnogo je značila podrška profesora i mogućnost gledanja nastave online. Imam dva sportska treninga dnevno, kao i trening u teretani, a u međuvremenu moram da izdvojim vreme za oporavak za sledeći trening. U celom tom rasporedu ne bi bilo vremena za put u Beograd na predavanja.

Veliki broj utakmica, što u Srbiji, što u Evropi, na svaka tri dana je u meni budilo nesigurnost i pitanje u glavi: „Šta da radim sad jer ne mogu da stignem da odradim kolokvijum?” Profesori su mi na ljubazan način izlazili u susret i otvarali mi drugi termin, što je meni kao studentu mnogo veliku motivaciju dalo da još bolje pripremim gradivo. 

Sada sam treća godina na studijskom programu menadžment i iz godine u godinu imam sve veću želju da upoznajem nove predmete i naučim mnogo toga. Predavanja su nam na veoma visokom nivou, a takođe i radovi i zadaci koje dobijamo kako bismo se usavršavali i van predavanja. Vežbamo na realnim situacijama u kojima ćemo naći sutra na radnom mestu, analiziramo potencijalne greške i rizike.

Pored fakulteta i odbojke kojima sam okupirana svakodnevno, u slobodno vreme volim da putujem i da sam okružena ljudima koji me podstiču ka višim ciljevima u životu. Kad si okružen takvim ljudima, koji svaki dan uče, rade na sebi i ti dobiješ veliku motivaciju, a to je ono što sam ja osetila kod ljudi i prijatelja sa fakulteta. Hvala im i hvala MEF fakultetu na ukazanoj prilici!”

MEF je fakultet za 21. vek koji se trudi da ide u korak sa novim generacijama i pruži kvalitetno savremeno studiranje. Čak i pre odluke o upisu na osnovne studije, MEF otvara vrata sadašnjim maturantima, budućim brucošima, da dođu, upoznaju se sa fakultetom, počev od samog prostora, savremene opreme za učenje, delova za odmor i zabavu, do pružanja svih potrebnih informacija o samom studiranju ili upisu na osnovne studije


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: