Prijemni.rs
Maturang
  • PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA


Ovog puta vam predstavljamo jedno zanimljivo iskustvo i put kroz studije studenta i demonstratora u nastavi na MEF fakultetu, Nikole Bajića, koji vas može motivisati da tokom studija učestvujete u programu razmene studenata ili da se možda, nakon završenih studija, priključite timu MEF fakulteta i nadolazećim generacijama prenesete stečeno stručno znanje i duh zajedništva MEF-a, baš kao što je to izabrao Nikola. Kako je do svega toga došlo, pročitajte u nastavku teksta. 

„Moje ime je Nikola Bajić, završio sam osnovne studije na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu i odmah nastavio svoje školovanje na master studijama. Moj kontakt sa MEF fakultetom počeo je i značajno pre početka studiranja. Tokom srednje škole učestvovao sam na brojnim srednjoškolskim takmičenjima od kojih je dosta bilo organizovano i od strane MEF-a. Zahvaljujući rezultatima ostvarenim na njima, dobio sam stipendiju za studije na MEF-u. Odlučio sam se za smer „Primenjena ekonomija i finansije“. 

Kada je počela školska godina, mnogo vremena provodio sam na fakultetu, ali ne samo zbog predavanja, već zbog brojnih projekata u koje sam se uključio u tom periodu. Postao sam član studentskog parlamenta i tokom četiri godina studija obavljao dužnosti na različitim pozicijama. Tokom 2020. godine bio sam tim lider humanitarnog tima koji je u tom periodu imao nekoliko uspešnih projekata, od kojih je najveći bio akcija sakupljanja novogodišnjih paketića za decu u domu za nezbrinutu decu. Godinu dana kasnije prešao sam na poziciju koordinatora sportskih timova fakulteta.

Tokom trajanja studija bio sam i aktivan član Case Study tima sa koji sam učestvovao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Prvi zapaženi rezultat sa timom ostvario sam u decembru 2020. godine kada sam sa dvojicom starijih kolega u Banjaluci osvojio drugo mesto na takmičenju „Jelen Business Case Challenge“. Nakon toga nizali su se razni rezultati na takmičenjima u: Novom Sadu, Mostaru, Portorožu…

Oduvek sam imao želju da jedan deo svojih studija završim u inostranstvu. Mislio sam da će to biti tokom master studija, ali prilika za to ukazala se već u drugoj godini kada sam u okviru Erasmus+ programa mobilnosti završio jedan semestar na fakultetu „Ludwigshafen University of Business and Society“. Nažalost, zbog epidemije koja je vladala u tom periodu, nisam bio u mogućnosti da uđem u Nemačku i bio sam prinuđen da program mobilnosti završim online. Nakon toga moja želja za studiranjem u inostranstvu ostala je neispunjena, ali nova prilika se ubrzo ukazala u mojoj završnoj godini. Ovog puta stipendiju sam dobio za studiranje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Rijeci. U okviru ovog programa mobilnosti imao sam priliku da 5 meseci živim u ovom prelepom primorskom gradu. Ovo je bilo jedno od najneverovatnijih iskustava u mom životu. Imao sam priliku da upoznam ljude iz čitavog sveta, posetim mnogo prelepih mesta i gradova u okolini Rijeke (Rovinj, Ljubljana, Zadar, Trst, Venecija…).

Pored mnogobrojnih aktivnosti u kojima sam učestvovao u sklopu MEF fakulteta, sastavni deo mojih studentskih dana bio je i tekvondo, kojim se ozbiljno bavim već više od deset godina. U ovom periodu učestvovao sam na više domaćih i međunarodnih takmičenja, od kojih je moj najdraži rezultat drugo mesto na prvenstvu države.

Moj rad i trud na fakultetu nije ostao nezapažen, a kao nagradu za njega dobio sam priliku da se priključim radu fakulteta u okviru marketing tima, kao i na poziciji demonstratora u nastavi koju i dalje obavljam.

Moj put na MEF fakultetu bio je više od običnog akademskog iskustva - to je bila avantura koja me oblikovala kao osobu i profesionalca. Uz izuzetnu podršku fakulteta, stvorio sam balans između akademske izvrsnosti, aktivizma i sportskih dostignuća.“

MEF je fakultet za 21. vek koji se trudi da ide u korak sa novim generacijama i pruži kvalitetno savremeno studiranje. Čak i pre odluke o upisu na osnovne studije, MEF otvara vrata sadašnjim maturantima, budućim brucošima, da dođu, upoznaju se sa fakultetom, počev od samog prostora, savremene opreme za učenje, delova za odmor i zabavu, do pružanja svih potrebnih informacija o samom studiranju ili upisu na osnovne studije
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: