Prijemni.rs
Maturang
  • Počele su pripreme za upis budućih studenata na Ekonomski fakultet


Počele su pripreme za upis budućih studenata na Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu za novu školsku 2021/22. godinu započeo je pripreme za upis nove generacije studenata. Tri smera za koja su posebno zainteresovani budući studenti su: Poslovna informatika, Poslovna analiza i konsalting i Ekonomija i finansije.

U skladu sa tržišnom potražnjom, programi su konkurentni i slični programima vodećih svetskih univerziteta. Na Poslovnoj informatici dominantni su predmeti za razvoj softvera, ERP softvera i digitalnog poslovanja, kako bi se stekla znanja iz programiranja. Drugi smer, Poslovna analiza i konsalting, usmeren je na razvoj modernih znanja i veština neophodnih za bavljenje finansijskim i menadžment konsaltingom. Treći smer, Ekonomija i finansije, adaptiran je po ugledu na međunarodni program Univerziteta u Londonu i razvijen od strane prestižne Londonske škole ekonomije. Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu realizuje se na engleskom jeziku.

Budućim studentima su informacije dostupne na sajtu Fakulteta, a korisnici društvenih mreža brzo mogu doći do jasnih informacija na profilu na Instagramu Ja na EKOFu.

Za državni Ekonomski fakultet u Beogradu godinama raste interesovanje, jer ide u korak sa savremenim potrebama novih generacija, ali i tržišta. Poznato je da svaki svršeni student čeka na radno mesto maksimalno do tri meseca, a većina već ima rezervisan posao u poslednjoj godini studija kod jednog od partnera iz privrede koji sarađuje sa Fakultetom. 

Budući studenti mogu da se prijave za pripremnu onlajn-nastavu na sajtu, koja će biti održana od 30. 4. do 2. 5.2021. godine, a na raspolaganju je i priručnik koji budućim studentima može omogućiti temeljniju pripremu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: