Prijemni.rs
Maturang
  • PRVI I PRAVI POSAO – Ekonomski fakultet obezbeđuje posao studentima


 

Zahvaljujući saradnji koju Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu ima sa preko 420 stranih i domaćih kompanija i javnih preduzeća započet je projekat „Prvi i pravi posao”, kojim će se najboljim studentima obezbediti ponuda za prvi posao.

Pored stručne prakse, koja je sada već tradicija, Ekonomski fakultet će studentima po završetku studija u roku od 3 meseca od školske godine 2018/19. pomoći da nađu posao, koji će im biti ponuđen baš iz delatnosti koja je direktno vezana za smer koji je student završio.
 


„Studenti koji fakultet završe u roku biće u prilici da odmah po diplomiranju primene znanje koje su stekli u našoj ustanovi. Studenti moraju da imaju prosek veći od 8,5, a ponudu za posao iz ekonomske oblasti koju su studirali će dobiti u roku od 90 dana nakon diplomiranja.

Pored ovoga, nastavljamo sa tim da svi studenti treće i četvrte godine imaju obezbeđenu praksu u najboljim domaćim kompanijama”, izjavio je prodekan za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dragan Lončar.

Saradnja fakulteta i kompanija je najbolji način da se studenti zaposle u svojoj struci za koju su se školovali. Fakultet sa kompanijama donosi akcione planove saradnje koji sadrže praksu, zapošljavanje, gostujuća predavanja na fakultetu, terensku nastavu, pomoć studentima u izradi diplomskih, seminarskih i master radova. 

Projekat „Prvi i pravi posao” će se realizovati od ove školske godine, a prve studente koje je „zaposlio” fakultet imaćemo u narednih godinu dana. 

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: