Prijemni.rs
Maturang
  • Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste


Dve vodeće IT obrazovne ustanove u regionu, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS i Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, proslavljaju Dan škole i tim povodom poklanjaju posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile: do 395 evra popusta za upis na određene studijske programe ITS-a, kao i upis u ITHS sa popustom do 1.050 evra

Svi koji se do ponedeljka, 31. maja, prijave za upis na ITS ili u ITHS dobijaju ove specijalne pogodnosti upisa, a predstavnici ovih škola ističu da je broj slobodnih mesta strogo ograničen i da svi zainteresovani treba da se prijave na vreme. 

Jedinstveni IT obrazovni sistem u srcu Beograda

ITS i ITHS su osnovale dve vodeće regionalne kompanije u oblastima obrazovanja i IT-ja – LINKgroup i Comtrade – i smestile ih u središte najvećeg IT centra na našim prostorima i tako stvorile uslove za napredni vid školovanja kakvim se može pohvaliti malo koja ustanova u svetu.

Na samo pedesetak metara od kabineta za nastavu nalaze se vrhunski inženjeri kompanije Comtrade, koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverske i hardverske proizvode koji se koriste širom sveta. Učenici i studenti tako imaju priliku da iz prve ruke svedoče o primenljivosti svega što nauče i da svoja znanja lako isprobaju i u praksi.

Rezultat svega toga je najsavremenija i najsveobuhvatnija edukacija za buduće IT eksperte, koja se sprovodi kroz devetogodišnji ciklus školovanja – četvorogodišnja Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, posle koje učenici školovanje nastavljaju na trogodišnjoj Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije, a zatim upisuju i dvogodišnje master studije na ITS-u i tako zaokružuju svoje široko obrazovanje u najperspektivnijoj oblasti današnjice.

ITHS – srednja škola za buduće IT lidere

Učenici ITHS-a dolaze iz svih delova Beograda, a njihov svakodnevni boravak u školi umnogome se razlikuje od prosečnog dana njihovih vršnjaka u drugim školama.

U nastavi u ITHS-u tradicionalna tabla zamenjena je interaktivnom tablom, koristi se elektronski dnevnik, a svaki učenik ima svoj laptop tokom nastave, koristi obrazovne aplikacije, nadopunjuje stečeno znanje online kursevima, koristi online biblioteku. 

Učenicima Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju je i e-Learning platforma za učenje, na kojoj su im 24 sata dostupni svi materijali i informacije o nastavi. Mogu da pogledaju prezentacije, imaju uvid u domaće zadatke koje treba da urade, mogu da saznaju raspored časova i kabineta, koliko su prisustvovali nastavi i koje ocene imaju. Matematiku vežbaju koristeći online testove, lektiru čitaju u elektronskom obliku, geografiju uče pomoću Google Eartha.

Diploma ITHS-a otvara vrata svih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a naročito su vredni znanje i iskustvo koje učenici ponesu sa sobom. Većina učenika bira pogodnost da nastavi školovanje na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, obrazovnoj instituciji koja je osnivač ove srednje škole.

ITS – visoka škola sa čak 92,86% uspešnih i zaposlenih diplomaca

U kreiranju studijskih programa ITS-a prihvaćeni su svetski standardi obrazovanja iz oblasti računarskih nauka, implementirani najkvalitetniji programi i ugrađena bogata iskustva kompanija osnivača iz višegodišnjeg rada na polju IT obrazovanja.

Da se odlična kombinacija učenja i prakse isplati, pokazuju upravo sjajni rezultati diplomaca na ITS-u. Prema podacima škole, čak 92,86% svršenih studenata ITS-a je uspešno, od toga se nešto više od 85% zaposlilo u struci i nastavilo da primenjuje stečena znanja i veštine, dok je skoro 8% studenata ITS-a nastavilo svoje studije i dalje profesionalno usavršavanje.

Kompanije u kojima rade studenti ITS-a neke su od najuspešnijih u regionu: Comtrade, Orion telekom, Asseco SEE, Omnicom Solutions, Telenor, Questys Solutions, Performance Technologies, Saga, Mozzart Bet, eFront, eGaming Consulting i mnoge druge, dok softverska rešenja koja su kreirali studenti u sklopu završnih radova koriste i institucije kao što su Uprava carina i APR.

Sada je pravi trenutak da započnete IT školovanje na ITS-u i u ITHS-u 

Ne zaboravite da akcija za Dan škole na ITS-u i u ITHS-u traje samo do 31. maja. Ako svoju budućnost vidite u IT-ju, iskoristite popust do 395 evra za upis na najtraženije studijske programe ITS-a, kao i upis u ITHS sa popustom do 1.050 evra. Broj mesta po akcijskoj ceni je ograničen, prijavite se na vreme.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: