Prijemni.rs
Maturang
  • Šta kaže horoskop: Šta je najbolje da studirate?


(Preuzeto sa sajta 24 sata - 20.10.2014. )

(Preuzeto sa sajta 24 sata - 20. 10. 2014. )

Vazdušni znaci su dobri govornici: advokati, političari, profesori. Vodeni znaci vole da pomažu drugima, zato su za njih psihologija i medicina. Za zemljane znake su nauke koje donose profit, dok su vatreni znaci rođene vođe.

HOROSKOP

Vatreni znaci su rođeni da budu vođe, šefovi, direktori, ali i treneri, pisci, pa bi u skladu sa tim trebalo i da izaberu fakultet koji će studirati.
Ovan
Ovnovi su predvodnici pa bi u skladu sa tim trebalo i da se školuju. Dakle, Ovnovi su dobri menadžeri, ali i profesori, pisci, novinari, treneri. Mogu da se bave bilo kojim poslom koji traži samostalnost jer oni teško rade u timu, osim ako nisu vođe tog tima.
 
Lav
I sa Lavovima je slično. Teško podnose autoritet, naređivanje, podređeni položaj. Lavovi su odlični organizatori, šefovi, direktori, ali i profesori, pisci. Među političarima ima dosta Lavova, ali i među ljudima koji se bave javnim poslovima, medijima. Ekonomija i hotelijerstvo su, takođe, dobre opcije za ovaj znak.
 
Strelac
Strelac mora da ima cilj jasno definisan i lako će završiti bilo koji fakultet. Bitno je samo da ne putuje mnogo do fakulteta, jer će lako "skrenuti" s puta ako mu nešto drugo privuče pažnju, ako ga ponese okolna atmosfera. Lako će naći opravdanje zašto je napustio studiranje i posvetio se nečem drugom. "Leži" im turizam, ali i strani jezici, književnost, novinarstvo, sport, filozofija i psihologija.
Vodeni znaci vole da rade sa ljudima i za druge ljude. Dakle, mogu da studiraju psihologiju, medicine, ali i pravo.
 
Rak
Rakovi moraju da "rade za narod". Njih privlači rad sa ljudima, sa decom. U skladu sa tim mogu da upiši fakultete na kojima će izučavati pedagogiju, psihologiju, sociologiju, ali i književnost, pravo, naročito porodično pravo. I medicina je dobar izbor za Rakove.
 
Škorpija
Škorpija bi trebalo dobro da razmisli čime želi da se bavi, pre nego što upiše fakultet, jer se njima često dešava da uče jedno, a kasnije rade nešto sasvim drugo. Jer Škorpija, čak i kada se predomisli, mora da završi sve što je počela. Za njih su medicina ili psihologija, ali i strani jezici, čak i oni egzotični, nama daleki: arapski jezik, turski, kineski, japanski. Znatiželjni su i lako uče.

Ribe

Ribe moraju da ostvare svoje snove, naročito ako imaju veze sa umetnošću. Međutim, Ribe su uspešne i u poslovima sa mehanikom, tako da im "leži" konstruisanje automobila na primer. Ima ih i među kozmetičarima, frizerima, šminkerima, ali najviše među umetnicima. Slikarstvo, teologija, psihologija su baš za njih.
 
Zemljani znaci moraju u roku da završe odabrani fakultet kako bi brzo počeli da rade i zarađuju. Za njih su "konkretne" nauke koje će im doneti profit.
 
Bik
Bikovi vole stabilnost i da im to što rade donosi novac. Primenjena umetnost, dizajn, ekonomija, agronomija i nutricionizam su pravi izbor za ovaj znak. Ukoliko ne voli ono što studira, teško da će završiti započeto. Fakultet će napustiti i ukoliko shvati da mu diploma neće obezbediti dobar, profitabilan posao.
 
Devica
Device vole sve što je praktično i stabilno. Za njih su pravne nauke, lingvistika, strani jezici, ali i dizajn, pre svega odeće i obuće. Međutim, oni vole i književnost. Za njih se učenje ne završava kada dobiju diplomu. Device ceo život rade na svom obrazovanju, stalno se usavršavaju, ali i podučavaju druge.

Jarac

Jarčevi, kao i ostali zemljani znaci, vole stabilnost. Uglavnom biraju ekonomiju, arheologiju, istoriju, arhitekturu, pravo ili neki jezik, ali i mašinstvo. Biraju poslove u kojima mogu da budu autoriteti. Spremni su da čekaju dugo dok ne nađu željeni posao, ali i da oduže školovanje ako ne vide pravi cilj.

Vazdušni znaci su dobri govornici, zato bi trebalo da studiraju pravo, jezike, ali i književnost, žurnalistiku, političke nauke.

Blizanci

Blizanci su dobri novinari, pa im se zato preporučuje žurnalistika. Takođe im "leže" jezici, a neće pogrešiti ni ako upišu književnost. Odlični su trgovci, a komunikacija im je jača strana. Najbolji govornici u Zodijaku, Blizanci bi trebalo da se bave poslovima koji zahtevaju pričanje. Brzo uče, samo im treba dobra motivacija.

Vaga

Vaga će se uglavnom opredeliti za pravo, jer im to baš odgovara. Dobri govornici, ali i dobri u slušanju drugih, tako da je za njih i psihologija jer dobro procenjuju druge ljude i znaju kako da im priđu. Umetnost, primenjena umetnost i gluma su dobar izbor. Odlični su na sceni, vole da se eksponiraju, tako da im javni nastup nije stran.

Vodolija

Vodolija će se odlučiti za elektrotehniku, mašinstvo ili bilo šta gde mogu da koriste kompjuter. Odlično se snalaze u svim zanimanjima, a takođe su odlični organizatori. Novinarstvo i istorija su, takođe, dobar izbor za ovaj znak. Avanutirstički duh ih ne drži na jednom mestu, tako da za njih nisu kancelarijski poslovi sa "zacrtanim" radnim vremenom.

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: