Prijemni.rs
Maturang
  • Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet


 

 

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu vodeća je visokoobrazovna i naučnoistraživačka ustanova iz oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu. U svojoj dugoj i izuzetno bogatoj tradiciji ostvarili smo svetski priznate naučne, stručne i pedagoške rezultate. Sada je došao red na novu generaciju brucoša 2020/21. da se upiše na TMF, primi i usvoji znanja, te da zajedno razvijamo fakultet i profesiju. 

Za sve buduće brucoše koje zanimaju savremene tehnologije Tehnološko-metalurški fakultet je pravi izbor jer pruža širok spektar studijskih programa: 
 

Sve informacije o upisu i studijama možete pronaći u našem INFORMATORU

Već tokom studija, naši studenti dobijaju ponude za posao u različitim granama industrije, ali i na institutima i fakultetima širom zemlje i inostranstva. Neke od industrija u kojima se zapošljavaju diplomirani i master inženjeri TMF-a su: 
 


Naši studenti, pored aktivnosti na fakultetu koje uključuju teorijska predavanja i praktične laboratorijske vežbe, vode bogat vannastavni život. Podstičemo ih da se priključe Studentskom parlamentu i učestvuju u zanimljivim projektima Centra za razvoj karijere, Centra za naučno-istraživački rad studenata i da postanu inženjeri znanja. 

Osim toga, studenti TMF-a aktivno učestvuju u projektima fakulteta kao što su organizacija Tehnološke studije slučaja (Tech Case Study), takmičenja za srednjoškolce i sl. Pored toga, Tehnologijada se tradicionalno organizuje svakog proleća, kada studenti imaju priliku da se upoznaju sa svojim kolegama iz regiona i da se takmiče u naučnim i sportskim disciplinama.

Zavidan broj naših najboljih studenata nosilac je državnih stipendija i stipendija uspešnih kompanija, a Tehnološko-metalurški fakultet tradicionalno dodeljuje Nagradu „Panta Tutundžić” za izuzetan uspeh ostvaren na redovnim studijama. 

Takođe, usled dugogodišnje međunarodne saradnje i uloženog truda naših profesora, asistenata i istraživača, uspostavljena je i razmena studenata sa uglednim naučnoistraživačkim ustanovama kao što su Harvard, Stanford, Kembridž, Kolumbija, MIT, Berkli, ETH iz Ciriha, Institut „Maks Plank”.

Dragi budući brucoši, izbоr studiја je јеdnа оd najbitnijih odluka u živоtu svаkе mlade оsоbе. Izborom Tehnološko-metalurškog fakulteta birate stepenice uspeha i mogućnost da vi kreirate budućnost novih tehnologija.

DOBRO DOŠLI! 
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: