Prijemni.rs
Maturang
  • Studentski život na TMF-u


Studiranje na Tehnološko-metalurškom fakultetu, pored akademskog obrazovanja, pruža priliku studentima da se usavršavaju kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti i na taj način upotpune svoje karijerno profilisanje, izgrade lične veštine i sklope nova prijateljstva. Unapređenje organizacionih veština, saradnja sa upravom (profesorima i dekanskim kolegijumom), rad na poboljšanju uslova studiranja, kao i učestvovanje na raznim projektima, samo su neke od aktivnosti u kojima studenti učestvuju u okviru Studentskog parlamenta.

Na fakultetu se nalazi sedište Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd (BEST – Board of European Students of Technology), gde studenti imaju priliku da učestvuju na svetskim takmičenjima iz oblasti tehnologije zajedno sa kolegama sa još 17 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Takođe, BEST organizuje pohađanje letnjih škola iz raznih tehnoloških predmeta širom Evrope, što studentima omogućava da unaprede svoje znanje, uče na stranom jeziku, steknu prijatelje iz celog sveta i upoznaju nove kulture i običaje. 


Organizacija IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) već decenijama na našem fakultetu pruža studentima priliku za odlazak na plaćenu stručnu praksu širom sveta. Preko 17.000 zadovoljnih studenata pomoću IAESTE razmene obogatilo je svoje znanje radom u Kini, Japanu, Indiji i mnogim drugim svetskim tehnološkim centrima.


Za studente koji žele da nauče više, rade u pravom studentskom inženjerskom timu, za strastvene ljubitelje „Formule 1” tu je „Formula Student” tim „Drumska strela”. „Drumska strela“ je univerzitetski studentski inženjerski projekat koji već nekoliko godina podržava Tehnološko-metalurški fakultet. Uz pomoć kolega i profesora sa gotovo svih fakulteta Univerziteta u Beogradu, naši studenti intenzivno rade na pravljenju bolida i konstrukcije trkačkog vozila.


Naše sportske sekcije odbojke, košarke, futsala, rukometa u ženskoj i muškoj konkurenciji često zadaju glavobolje drugim univerzitetskim timovima. Vrednim treniranjem u sportskim halama koje je obezbedio fakultet, uz podršku svojih vernih navijača, oni brane boje TMF-a u Univerzitetskoj sportskoj ligi. Za sve ljubitelje sportova, rekreativce i profesionalce vrata naših sportskih udruženja uvek su širom otvorena!
 

Tehnologijada, sportsko-naučni skup svih tehnoloških fakulteta iz regiona, neizostavan je deo studiranja svakog tehnologa. Mesto druženja, učenja, razmene iskustava, „odmeravanja snaga” svih regionalnih tehnoloških fakulteta, kao i dobre zabave, nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Cilj pisanja, a zatim i prezentovanja naučnoistraživačkih radova na ovom kongresu je da se upotpune akademske veštine studenata i da im se približi naučna karijera.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: