Prijemni.rs
Maturang
  • Studije rudarstva u Boru


Tehnički fakultet u Boru sastavni je deo Beogradskog univerziteta. Poslednjih godina poznat je po velikom broju stipendija koje dobijaju studenti i posebno po tome što se najveći broj njih zapošljava odmah nakon diplomiranja. 

Na studijski program METALURŠKO INŽENJERSTVO ove godine upisuje se 17 studenta na teret budžeta I 3 samofinansirajuća.

INŽENJERI METALURGIJE SPADAJU U DEFITIARNE KADROVE. ZATO STUDENTI DOBIJAJU POSAO BRZO NAKON DIPLOMIRANJA. NASTAVA SE ODVIJA U NAJSAVREMENIJIM LABORATORIJAMA, OMOGUĆEN JE NAUČNI RAD UZ MOGUĆNOST KRATKIH SUTDIJSKIH BORAVAKA U INOSTRANSTVU.

Metalurško inženjerstvo, slično rudarskom, na našem fakultetu izučava se duže od šest decenija. Ovaj studijski program poslednji put je akreditovan 2020. godine, kada je temeljno rastruktuiran i inoviran kako bi se izašlo u susret novim naučnim i tehnološkim izazovima 21. veka. Studijski program Metalurškog inženjerstva obuhvata dva modula: Ekstraktivna metalurgija i Preradjivačka metalurgija. Studentima je omogućen laboratorijski rad na savremenoj, visokosofisticiranoj opremi. U saradnji sa brojnim kompanijama iz oblasti metalurgije organizije se profesionalna praksa za studente završnih godina osnovnih, akademskih I master studija. Na taj način omogućuje im se da prošire svoja teorijska znanja stečena tokom aktivne nastave i da već vide sebe u svom budućem inženjerskom pozivu. Veliki broj studenata dobija stipendije tih kompanija. Zahvaljujući učešću u velikim medjunarodnim projektima omogućena su im putovanja u inostranstvo. U cilju afirmacije naučno - istraživačkog rada, studenti se ohrabruju da sa svojim originalnim naučnim radovima učestvuju na različitim domaćim i međunarodnim studentskim konferencijama.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: