Prijemni.rs
Maturang
  • Studije rudarstva u Boru


Tehnički fakultet u Boru sastavni je deo Beogradskog univerziteta. Poslednjih godina poznat je po velikom broju stipendija koje dobijaju studenti i posebno po tome što se najveći broj njih zapošljava odmah nakon diplomiranja.

Na studijski program TEHNOLOŠKO INŽENJERSTVO ove godine upisuje se 50 studenata na teret budžeta i 10 samofinansirajućih.

KREATIVNI I INOVATIVNI NAČIN RAZMIŠLJANJA. PODSTICANJE NA NAUČNI RAD. STALNI NAPREDAK I OSAVREMENJAVANJE NASTAVNIH PROGRAMA. VRHUNSKI NASTAVNI KADAR. INŽENJERI TEHNOLOŠKOG INŽENJERSTVA IMAJU ŠIROK DIJAPAZON MOGUĆNOSTI ZAPOSLENJA.

Tehnološko inženjerstvo je program koji je zasnovan na iskustvima prestižnih svetskih univerziteta. Nakon savladavanja celokupnog nastavnog procesa osnovnih akademskih studija, inženjeri tehnologije stekli su vrhunska znanja u svojoj oblasti, koja su konkurentna u zemlji i inostranstvu. Ovaj studijski program na osnovnim akademskim studijama ima dva modula: Neorganska hemijska tehnologija i Inženjerstvo za zaštitu životne sredine. Veliki broj studenata su stipendisti uspešnih kompanija, stranih vlada i fondacija. Mnogi od njih će raditi ili već rade u istraživačkim insititutima i poznatim tehničko – tehnološkim kompanijama. Već tokom studiranja, zahvaljujući učešću fakulteta u velikim medjunarodnim projektima, uključeni su u naučni rad. Na “Stenford listi” najuticajnijih svetskih naučnika nalazi se i Dr Milan Antonijević, redovni profesor ovog studijskog programa.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: