Prijemni.rs
Maturang
  • Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta


Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu.

Doček brucoša Ekonomski fakultet Subotica

Foto: Subotica.com

Ove godine Ekonomski fakultet na sve tri lokacije upisalo je ukupno 528 studenata, od čega će u Subotici studirati 170 novih studenata na jednom od osam studijskih programa, koji pokrivaju oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike.

Šta u naredne četiri godine očekuju od studija, podelili su sa nama brucoši.

Išla sam u Ekonomsku školu, te sam se odlučila za isti fakultet. Radi se o ozbiljnom fakultetu, sigurno neće biti lako, ali se nadam da će mi ići i da će biti uzbudljivo - kaže nova studentkinja.

Upisao sam smer Poslovne informatike zato što mislim da je to dobar put i perspektiva za budućnost. Očekujem da ću se prilagoditi njegovom programu i da ću ga uspešno završiti - dodao je njen kolega.

Dekan fakulteta, prof. dr Aleksandar Grubor, poželeo je dobrodošlicu brucošima i uspešno studiranje. Prema njegovim rečima, poslodavci se sve češće obraćaju Ekonomskom fakultetu da im preporuči najbolje studente sa kojima su voljni da zaključe ugovore o radu, te je želja fakulteta da, pre naredne akreditacije, studente još više poveže sa potencijalnim poslodavcima.

- U proteklih nekoliko godina, fakultet je zaključio veći broj sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijama iz Subotice i okruženja, uključujući i strane kompanije koje posluju u našoj industrijskoj zoni. Novine će se ogledati u tome da ćemo istaknute privrednike i stručnjake angažovati po pozivu, kako bi održali nekoliko prikladnih predavanja našim studentima, dok će se studenti u okviru stručne prakse upoznati sa onim što se od njih očekuje nakon završetka osnovnih studija - objasnio je Grubor.

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: